Leestijd 1-3 minuten

Ondersteuning op je werk

Op je werk kun je voor ondersteuning onder andere terecht bij de personeelsfunctionaris, de bedrijfsarts, bedrijfsmaatschappelijk werk of vertrouwenspersoon.

HR afdeling

Medewerkers van de afdeling HR kunnen je meer vertellen over het beleid, de regelingen en eventuele cao-afspraken rondom werk en mantelzorg. Je  kunt er terecht voor vragen, informatie en advies, maar ook om even te sparren als je er bijvoorbeeld met je leidinggevende niet uitkomt.

Bedrijfsarts of arbodienst

Heb je last van een verstoorde werk/privé balans, ervaar je stress, werkdruk of gezondheidsklachten, ga dan tijdig in gesprek met een arbo-deskundige. De afdeling Personeelszaken kan je vertellen hoe je werkgever dit geregeld heeft; zelf of via een ingehuurde gecertificeerd deskundige.

Bedrijfsmaatschappelijk werker

De bedrijfsmaatschappelijk werk(st)er (BMW) verleent psychosociale hulpverlening: begeleiding gericht op problemen die voorkomen in de interactie tussen de persoon en zijn (werk-) omgeving. Aan de hand van een aantal gesprekken helpt een BMW tot verheldering van een situatie/probleem en de hantering of oplossing daarvan.

Vertrouwenspersoon

Iedere organisatie heeft een vertrouwenspersoon. Wilt je jouw verhaal kwijt en vind je het belangrijk dat niemand het te weten komt, dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht.

Ondersteuning door een vakbond

Ben je aangesloten bij een vakbond, dan kun je ook met je vakbond contact opnemen. Een vakbond onderhandelt over de cao-afspraken met jouw werkgever. Bij een vakbond kun je ook terecht voor ondersteuning en advies over werk, inkomen en juridische vragen.

Meer informatie nodig?

Zakboek Mantelzorg en Werk – MantelzorgNL

Een op de vier werknemers combineert zorg voor een naaste met een betaalde baan. 70% vindt dit goed te doen, maar het…