Antje Monteiro op zoek naar mooie mantelzorgmomenten

  • Gepubliceerd: 25 september 2017

Dit jaar staan op de Dag van de Mantelzorg de mooie momenten van het mantelzorgen centraal. Antje Monteiro maakt zich er hard voor om samen met MantelzorgNL zoveel mogelijk mooie momenten op te halen. Vandaag geeft zij het startshot van de campagne. Op 10 november zal Monteiro het Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten onthullen.

Antje Monteiro op zoek naar mooie mantelzorgmomenten

Mooie momenten

MantelzorgNL constateert dat vaak alleen de problemen die ontstaan bij het zorgen voor een naaste in het nieuws komen. Liesbeth Hoogendijk, directeur MantelzorgNL: 'Het lijkt soms alsof mantelzorg alleen maar zwaar is. Dat is gelukkig niet zo; bijna 90% van de mantelzorgers geniet juist ook van de mooie momenten (SCP).'

Ook om anderen te inspireren om te blijven genieten, wil MantelzorgNL die mooie momenten nu in beeld gaan brengen. In tekst, in foto, in dichtvorm of getekend. Iedereen kan mooie momenten inzenden en verzilveren in het Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten.

Positief

Antje Monteiro is bekend als zangeres, presentator en ondernemer en daarnaast is ze vooral een enorm positief mens. Antje: 'ik kom uit een gezin waarin we elkaar niet laten vallen. Linksom of rechtsom, we houden elkaar vast tot de laatste snik. Dat doe je gewoon. En hoewel zorgen voor elkaar heel vanzelfsprekend lijkt, is het tegelijkertijd ook heel bijzonder. Daarom zet ik me er graag voor in om juist die positieve momenten uit te vergroten op de Dag van de Mantelzorg'. 

Onthulling mozaïek

Monteiro roept in haar vlog mantelzorgers op om ook hun mooie mantelzorgmoment in te sturen. Dit insturen kan tot 1 november via mantelzorg.nl/mantelzorgmoment. Vervolgens onthult  zij tijdens een lunch met ruim 100 mantelzorgers in Amersfoort het Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten.