Antje Monteiro op zoek naar mooie mantelzorgmomenten

  • Gepubliceerd: 25 september 2017

Op vrijdag 10 november staan op de Dag van de Mantelzorg de mooie momenten van het zorgen voor je naaste centraal. Antje Monteiro maakt zich er hard voor om samen met MantelzorgNL zoveel mogelijk mooie momenten op te halen.

Antje Monteiro op zoek naar mooie mantelzorgmomenten

Vandaag starten wij met de campagne voor het inzamelen, doet u ook mee met uw mooie moment? Al deze mooie mantelzorgmomenten vormen straks het Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten. Zo geven wij samen mantelzorg een gezicht! Antje Monteiro onthult dit mozaïek op 10 november, de Dag van de Mantelzorg.

Antje Monteiro is bekend als zangeres, presentator en ondernemer. Daarnaast is ze vooral een enorm positief mens. Antje: 'Ik kom uit een gezin waarin we elkaar niet laten vallen. Linksom of rechtsom, we houden elkaar vast tot de laatste snik. Dat doe je gewoon. En hoewel zorgen voor elkaar vanzelfsprekend lijkt, is het tegelijkertijd ook heel bijzonder. Daarom zet ik me er graag voor in om juist die positieve momenten uit te vergroten op de Dag van de Mantelzorg'. 

Mooie Mantelzorgmomenten

Vaak lijken met name de problemen die ontstaan bij het zorgen voor een naaste in het nieuws te komen. Liesbeth Hoogendijk, directeur MantelzorgNL: 'Het lijkt soms alsof mantelzorg alleen maar zwaar is. Dat is niet altijd zo; bijna 90% van de mantelzorgers geniet juist ook van de mooie momenten (Bron: SCP).'

Ook om anderen te inspireren om te blijven genieten willen we die mooie momenten nu in beeld gaan brengen. In tekst, in foto, in dichtvorm of getekend. Iedereen kan mooie momenten inzenden met foto en verzilveren in het 'Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten'.

Doet u ook mee?

Insturen van uw mooie mantelzorgmoment kan tot 1 november via mantelzorg.nl/mantelzorgmoment