Autistische kerst

  • Gepubliceerd: 22 december 2016
  • Michiel

Geen onverwachtse rotknallen van illegaal vuurwerk die terwijl je slaapt afgestoken wordt. Geen overvolle supermarkten waar mensen gestresst vechten om de laatste kalkoen of nog wanhopig op zoek zijn naar een verloren kind. Geen gezeul van winkel naar winkel. Geen urenlang wachten voor het kleedhokje om vervolgens je moeder te zien in een veel te strak galajurkje waarbij de vormen net even op de verkeerde plek zitten. Geen verplichte fluwelen broek die je op Pipo de clown doet lijken.

Geen verplichte etentjes bij families waarbij je de helft niet kent. Geen duizendste keer dezelfde mop van Ome Jan, die Tante Beppie na het vijfde borreltje opeens heel erg grappig vindt. Geen verdwaalde kunstgebit van oma in haar bord groentesoep. Geen slierten spaghetti die je om de oren vliegen van de jongste telgen. Geen zussen die elkaar in de haren vliegen om wie die nu de barbiepop van de Kerstman heeft gekregen. Wat altijd eindigt dat de ene zus de armen en de romp heeft en de andere het hoofd en de benen. Geen tante Sjaan die bovenmatige interesse vertoont voor de ingehuurde kerstman.

Autistische kerst heeft niets van dit alles. Junior is er gek op. Niks geen gekkigheid, maar gewoon alles zoals een feestdag hoort te zijn: opgeruimd en overzichtelijk.
Wij vieren het elk jaar. U mag ons een kaart sturen, dat kan junior overzien. Schrijft u maar op: 20 maart 2017, dan is het bij ons eerste kerstdag.

Namens junior en mijzelf, wensen wij je mooie feestdagen.

Michiel

Michiel schrijft over alles wat een ander vaak over het hoofd ziet. De kleine dingen. Zo ook zijn zo... Bekijk profiel en blogs