Congrestival 'Eigen(wijs)heid eerst!'

  • Gepubliceerd: 23 juni 2016
Datum: 07-10-16 11:30 tot 07-10-16 18:00

Hoe regel jij je zorg als het nodig is? Het liefst toch ook op je eigen wijze, dichtbij en vertrouwd? Zorgen voor elkaar in de buurt vraagt om een eigenwijze aanpak van lokale zorg en ondersteuning waarin mensen centraal staan.

Kom op 7 oktober naar het congrestival Eigen(wijs)heid eerst! met een spannende mix van inhoud, ontmoeting, uitwisseling, beleving en doen!

Interactief programma

Het congrestival is een spannende mix van inhoud, ontmoeting, uitwisseling, beleving en doen! Het interactieve programma brengt ieders eigen(wijs)heid naar voren. Er is volop tijd voor concrete verhalen uit de praktijk. We kijken, en onderzoeken, deze thema’s vanuit verschillende perspectieven. Welke dilemma’s ervaar jij in jouw praktijk? Welke mogelijkheden zie jij? Door de inzet van innovatieve werkvormen word je gestimuleerd om samen tot nieuwe oplossingen te komen. 

Praktische informatie

  • Datum: 7 oktober 2016
  • Locatie: Raadshuis Hilversum
  • Tijden: 11.30 (inloop) tot 18.00 uur 
  • Kosten: Voor beroepskrachten en gemeenten is de entreeprijs €99 incl. btw. Voor alle anderen is het congrestival gratis. Je moet je wel aanmelden. Bij no show, brengen wij €25,- in rekening.
  • Aanmelden: www.movisie.nl/congrestival2016

Kijkje in de keuken

Als gastheer nodigt de gemeente Hilversum je uit voor een kijkje ‘in de keuken’ en vertelt over haar visie en de dagelijkse praktijk. Hilversum zet stevig in op nieuwe vormen voor samen zorgen in sterke buurten door heel goed te luisteren naar haar inwoners. Niet voor niets is Hilversum de media stad, waardoor combinaties en kansen voor nieuwe vormen van informele zorg talrijk zijn. Dat laten we graag zien tijdens het Congrestival.

Samenwerking

Dit jaar is het congrestival een co-creatie van betrokken partners vanuit de Toekomstagenda Informele Zorg: Expertisecentrum Mantelzorg (samenwerkingsverband Movisie en Vilans), NOV, MantelzorgNL, Agora, LSA, LCGW, Austerlitz Zorgt en creatieve sparringpartner Roel Simons. Deze samenwerking vloeit voort uit de gedachte dat we samen de vernieuwing in de dagelijkse praktijk vorm kunnen geven. Het congrestival is een vervolg op ‘Durven doen! - Informele zorg anders’ dat plaats vond op 19 november 2015. 

Meer info

Wilt u meer weten over het congrestival of u aanmelden? Kijk op www.movisie.nl/congrestival2016