Dag van de Mantelzorg 2016

  • Gepubliceerd: 27 oktober 2016
Datum: 10-11-16 00:00 tot 10-11-16 23:30

Op 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Dit jaar is het thema ‘Mantelzorg doe je samen!’ Op de Dag van de Mantelzorg geven we extra aandacht aan iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends. Ook vragen we landelijk aandacht en inzet voor mantelzorg.

Tips en activiteiten op speciale website

Op de website www.dagvandemantelzorg2016.nl kunt u zien wat er bij u in de buurt voor mantelzorgers wordt georganiseerd.  Ook vindt u hier handige tips en tools. Bijvoorbeeld een  test om te achterhalen wat voor type mantelzorger u bent. Maar ook tips en programma’s die u helpen goed voor uzelf te zorgen.

Deel uw verhaal

Op www.dagvandemantelzorg2016.nl kunt u verhalen van anderen lezen. Of uw verhaal  en uw gouden tip delen. Zo steunt u elkaar. Dat geeft ruimte. Wie snapt u beter dan mede-mantelzorgers?

Campagne Jij bent te goed

Ter ondersteuning van de Dag van de Mantelzorg start 31 oktober een campagne, waarbij iedereen in Nederland opgeroepen wordt in actie te komen om mantelzorgers te steunen.