De film

  • Gepubliceerd: 19 april 2018
  • Yvette

Ik zit in de auto onderweg van een werkdag naar huis. Ik schrik. Opeens propt een auto zich tussen mij en mijn voorganger, ik ontsnap aan een ongeluk. Van alles schiet door mijn hoofd, maar het eerste is ‘wat als....?' en 'wie zorgt er dan voor onze dochter?’. Mijn man kan dat heel goed, maar ik ben de regisseur. De regisseur van een film die bijna 6 jaar geleden is begonnen. Een film die langer dan een avondje duurt. Hoofdrolspelers zijn niet gecast, maar er gewoon in beland. Hoofdrolspeler is onze dochter, maar laten we de tweede, haar broertje, niet vergeten. 

Het script

Elke film heeft een script, dus het wordt hoog tijd dat ik het script ga schrijven. De rode draad is; hoe is het leven met Cystinose? Er zijn vele bijrollen en figuranten. 

Het draaiboek

En dan nog het draaiboek; het strakke medicatieschema, wanneer medicatie bestellen en wekelijks uitzetten, sondevoedingsschema, vakantieplanning, schema ziekenhuisbezoeken, belangrijke telefoonnummers, verzorgingsmomenten. 

Leuke momenten

Laten we niet de leuke momenten vergeten, die we anders niet hadden meegemaakt. De Opkikkerdag van de stichting Opkikker, het verblijf in Villa Pardoes, de rally, het Sinterklaasfeest in Duinrell, Dreamnight at the Zoo. 

Deze week heeft onze dochter op school de recensie van deze film aan de klas verteld, een spreekbeurt over haar ziekte. 

Een film die interessant genoeg is, dat er nog onderzoek naar cystinose wordt gedaan.

Yvette

Yvette is getrouwd en moeder van een dochter (2008) en een zoon (2010). Haar dochter heeft de zeldza... Bekijk profiel en blogs