Do Something Different; een nieuw online programma voor mantelzorgers

  • Gepubliceerd: 6 oktober 2016

Komt u in de dagelijkse praktijk mantelzorgers tegen die vast zitten in hun gewoontes? En die hun flexibiliteit kwijt zijn? Belemmeringen worden opgeworpen omdat ze niet weten hoe het anders kan? 

Het online programma Do Something Different biedt hen wellicht uitkomst. Dit programma van 30 dagen biedt mantelzorgers klein opdrachten om eens iets anders te doen. Dit levert andere uitkomsten op. Het programma zorgt voor meer ontspannen en meer zelfvertrouwen.

Deelnemers zijn na het volgen van Do Something Different meer tevreden met hun leven. Zij piekeren een stuk minder, vinden het leven minder zwaar en zijn minder somber.

Ervaring van een deelnemer

Zie ook het voorbeeld van een deelnemer hieronder:

Bewegen is vandaag verplicht

'Op de “do” dag kwam ik er niet aan toe om een wandeling te maken. Ik moest met ijn oude moeder van 90 jaar met Alzheimer voor nieuwe gehoortoestellen op pad. Dat liep uit op een drama. Hier was ik de volgende dag eigenlijk nog moe van. Maar ik ben toen toch lopend mijn boodschappen gaan doen en heb zodoende 30 minuten gewandeld. Bovendien heb ik ’s avonds nog een eind gefietst en dit gaf me weer zoveel energie, dat ik zo veel makkelijker de zorg voor mijn moeder volhoud.'

Aanmelden

Op de webpagina mantelzorg.nl/dsd kunnen mantelzorgers meer informatie vinden.