Doe mee aan de Meldactie stapeling zorgkosten

  • Gepubliceerd: 21 juni 2017

Kosten voor zorg en ondersteuning zijn de afgelopen jaren verdubbeld. Onder andere woningaanpassingen, huishoudelijke hulp en hulpmiddelen zijn duurder geworden, terwijl veel tegemoetkomingen en compensatieregelingen zijn wegbezuinigd. Te veel mensen met een beperking en hun naasten hebben te maken met een stapeling van zorgkosten. Mensen raken hierdoor in financiĆ«le problemen of zien af van noodzakelijke zorg. Een oplossing hiervoor is dringend nodig in een nieuw regeerakkoord. 

Ieder(in), het netwerk voor mensen met een beperking of een chronische ziekte, startte 1 mei 2017 met de Meldactie stapeling zorgkosten. MantelzorgNL doet mee aan deze meldactie en roept ook mantelzorgers op om hun verhaal door te geven.

Meld uw ervaringen

Heeft u ook te maken met een stapeling van zorgkosten of kent u iemand die hierdoor in de knel raakt? Meld uw ervaringen bij de Mantelzorglijn: 0900-2020496 of mantelzorglijn@mantelzorg.nl (werkdagen van 9.00-16.00 uur). 

De meldingen worden anoniem verzameld. De meldactie loopt tot september 2017. 

MantelzorgNL en Ieder(in) bundelen de verhalen. Samen staan we sterker. Deze bundeling van verhalen moet de partijen aan de formatietafel ervan overtuigen dat de explosief gestegen zorgkosten een groot en urgent probleem zijn. Daarvoor zijn veel en actuele meldingen nodig. 

Meer informatie