Handreiking voor gemeenten over mantelzorgwaardering geactualiseerd

  • Gepubliceerd: 1 mei 2017

Gemeenten kunnen het beleid voor het waarderen van mantelzorgers weer een extra impuls geven. In de herziene handreiking Opstellen beleid mantelzorgwaardering 2017 vindt u richtlijnen voor het realiseren van een passende waardering.

Praktische insteek

Handreiking mantelzorgwaarderingDe nieuwe editie is korter en praktischer. Welk budget is er in uw gemeente beschikbaar voor mantelzorgwaardering en hoe kunt u ervoor zorgen dat dit gehele budget goed besteed wordt? Hoe bereikt u de mantelzorgers in uw gemeente? Besteed ik de waardering uit aan het steunpunt of niet? MantelzorgNL geeft antwoord op deze en andere vraagstukken en legt uit hoe u stap voor stap uw waarderingsbeleid op kunt stellen. Geïllustreerd met goede voorbeelden van gemeenten uit de praktijk.

Uitgangspunten van MantelzorgNL

Gemeenten hebben de vrijheid om zelf een vorm van waardering te kiezen. MantelzorgNL vindt het belangrijk dat de waardering aansluit bij wat mantelzorgers willen. En dat gemeenten de regeling gebruiken om op een goede manier met hen in contact te komen. Daarnaast vindt MantelzorgNL het belangrijk dat het budget dat gemeenten hebben gekregen, echt ten goede komt aan mantelzorgers. Deze handreiking inspireert en ondersteunt gemeenten bij het maken van lokaal mantelzorgwaarderingsbeleid.

Download de handreiking

De handreiking Opstellen beleid mantelzorgwaardering 2017 kunt u gratis downloaden.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van actuele informatie over mantelzorg, voorbeelden uit andere gemeenten en publicaties van MantelzorgNL? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Contact met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat een adviseur van MantelzorgNL voor u kan betekenen in de verbetering van uw mantelzorgbeleid? Neem contact met ons op via advies@mantelzorg.nl of 030-659 22 22.