Het groep 7 schoolkamp

  • Gepubliceerd: 23 juli 2019
  • Yvette

Daar was dan het moment waarvan we al jaren van weten dat het gaat komen: groep 7, onze dochter gaat op schoolkamp. En niet zomaar een schoolkamp, maar een prehistorisch kamp. Er is geen elektriciteit, geen koelkast, slapen op stro. Drie dagen, twee overnachtingen. Als 11-jarige ben ik ook naar dit kamp geweest en het staat mij nog vers in het geheugen.

De voorbereiding

Het is januari, de voorlichtingsavond. Ik krijg het nu toch wel benauwd: hoe gaan we dit doen? Gewoon op vakantie gaan is al een onderneming. Sondevoeding en toebehoren moeten mee, medicatie en nog veel meer.

In september hadden de juffen mij al enigszins gerustgesteld met “we gaan het regelen”. Met dit in het achterhoofd heb ik meteen een gesprek ingepland. Wat hebben we nodig, wat is er aan faciliteiten? Een keer gaan kijken. Er werd zo goed meegedacht, echt super fijn. Ik ga mee op kamp mee voor de verzorging en wordt ingewijd als de medicijnvrouw van de groep.

Het prehistorische kamp

En toen was het zover. De voorbereidingen waren getroffen. De kinderen hadden mooie kleding volgens de laatste prehistorische mode gemaakt. Het leek wel een volksverhuizing. En daar ging de medicijnvrouw mee, terug in de tijd. Back to basic. Het was super, wat hebben we genoten. We hadden een mooi slaapplekje waar ik de direct benodigde spullen neer kon zetten, en waar mijn dochter kon rusten. Door creativiteit en samenwerking heeft ze volop mee kunnen doen en we hebben er zelfs 1 nacht kunnen slapen. En wat was het leven even heel eenvoudig, geen werk, geen huishouden en andere ballen die in de lucht gehouden moesten worden. Alleen de zorg voor onze dochter en verder meedoen met de activiteiten en vooral genieten.

Yvette

Yvette is getrouwd en moeder van een dochter (2008) en een zoon (2010). Haar dochter heeft de zeldza... Bekijk profiel en blogs