Kennis van Zaken 2020 | Mantelzorgbeleid op de agenda – exclusief voor gemeenten | webinar deel 2

  • Gepubliceerd: 23 april 2020
Datum: 26-05-20 10:00 tot 26-05-20 11:00

Mantelzorgbeleid op de agenda

Wij nodigen alle beleidsmedewerkers sociaal domein uit om deel te nemen aan onze webinarreeks ‘Mantelzorgbeleid op de agenda’. In deze reeks inspireren we u voor mantelzorgbeleid en gaan we dieper in op de vragen waar u als beleidsambtenaar rondom Mantelzorg mee te maken heeft.  

De webinars vinden plaats op: 

19 mei 

Op 19 mei in de eerste bijeenkomst vertellen we u aan de hand van vraaggebieden, meer over de diversiteit van mantelzorgers en hun ondersteuningsbehoefte. Wat is het belang van (vroegtijdig) ondersteunen? Hoe kun draaglast van mantelzorgers verlichten en hun draagkracht versterken?  

19 mei 10.30 tot 12 uur, via Microsoft Teams.

26 mei

Tijdens de tweede bijeenkomst op 26 mei is Mara Yerkes onze gastspreker. Zij is onderzoeker aan de universiteit van Utrecht en gespecialiseerd in de Capability benadering. In deze webinar geeft ze ons een minicollege en gaan we dieper in op lokale verschillen en sociale rechtvaardigheid in relatie tot mantelzorgondersteuning.

26 mei 13.00 en 14.00u, via Microsoft Teams.

2 juni

In de (voorlopig) laatste bijeenkomst in deze reeks willen we u inspireren aan de hand van voorbeelden. Waarom is samenwerking zo belangrijk en welke afwegingen resulteren in het beleid en wat is het effect ervan?

2 juni van 10.30 tot 12.00 uur, via Microsoft Teams.

Praktisch

Na een maand (intelligente) lockdown is het digitaal vergaderen voor ons aan de orde van de dag. Een kennis van zaken bijeenkomst in de vorm van een Webinar is voor ons nieuw. We grijpen deze kans aan om deze vorm samen met jullie te ontdekken!

Deelnemen? Deelname is kosteloos en aanmelden kan via deze link.

Is het niet mogelijk om op het voorgestelde tijdstip deel te nemen? U kunt de presentatie later terugkijken. De webinars, de vragen en aanvullende informatie en inspiratie delen we met u op www.mantelzorg.nl/webinarkvz.