Kom naar het Congres Slimmer Thuis

  • Gepubliceerd: 4 april 2019

Met welke slimme oplossingen kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen? Wat werkt wel en wat werkt niet? Waar moet je op letten bij implementatie? Kom dan naar het congres Slimmer Thuis: hét congres met slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen op donderdag 23 mei 2019  in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. 

Workshops

MantelzorgNL verzorgt deze dag 2 workshops, De digitale mantelzorger: hoe leefstijlmonitoring kan helpen en de workshop Platforms en apps: zorg samen goed geregeld. 

De digitale mantelzorger: hoe leefstijlmonitoring kan helpen
Mantelzorgers zijn vaak bang dat zij te laat merken dat hun naaste is gevallen of niet uit bed is gekomen. Sensoren in een woning kunnen de mantelzorger waarschuwen als er iets aan de hand is. Wat denkt u? Geeft dit de mantelzorger daadwerkelijk rust? Of kijkt deze vervolgens de hele dag op de telefoon en voelt het of je er een zorgtaak bij hebt gekregen? Samen met Sensara licht MantelzorgNL de mogelijkheden, voor- en nadelen toe. Daarna gaan we dieper in op de toepassing van leefstijlmonitoring in de praktijk door te luisteren naar de ervaringen van mantelzorgers en het spelen van Het Rond De Keukentafel Spel.

Platforms en apps: zorg samen goed geregeld
De mantelzorger is vaak veel tijd kwijt met het uitzoeken, organiseren en coördineren van ondersteuning voor de zorgvrager. Er bestaan allerlei apps en platforms die dit wat makkelijker maken. MantelzorgNL geeft in deze sessie een algemene introductie van een aantal opvallende apps. Drie daarvan komen uitgebreider aan de orde: Huppla van WeHelpen, het SamenBeterThuis platform en het Platform Zo Dichtbij. Tijdens een forumdiscussie beantwoorden hun woordvoerders vragen als ‘Hoe kan een app de mantelzorger ontlasten?’, ‘Krijgt hij of zij er juist niet nog een taak bij?’, ‘Zijn er ook nadelen?’, ‘Hoe bereik je mantelzorgers?’ en “Wat werkt wel of juist niet?’ Kom kijken en luisteren wat deze hulpmiddelen jou te bieden hebben.

Er zijn daarnaast nog veel meer workshops te volgen. Inschrijven voor de workshops is mogelijk vanaf 15 april.

Opening minister De Jonge

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge opent het congres. Oud-Eurocommissaris Neelie Kroes geeft haar visie op de rol van technologie in de vergrijzende samenleving. Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS) sluit het congres af met een oproep om samen aan de slag te gaan met slimme oplossingen voor thuis.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het congres Slimmer Thuis op de website van Slimmer Thuis.