Liesbeth Hoogendijk informeert Deense minister over mantelzorg

  • Gepubliceerd: 9 maart 2017

Of wij de Minister Ouderenzorg van Denemarken iets willen vertellen over Mantelzorg in Nederland? Natuurlijk willen we dat! De ambassade van Denemarken vroeg MantelzorgNL een presentatie over te geven aan de minister Thyra Frank. Zij is 3 dagen in Nederland op werkbezoek om te kijken hoe de ouderenzorg in Nederland is georganiseerd.

Directeur van MantelzorgNL Liesbeth Hoogendijk, hield een presentatie rondom mantelzorg in Nederland. Wat is Mantelzorg? Wanneer ben je mantelzorger en hoeveel mantelzorgers zijn er in Nederland? Vol interesse werd er geluisterd naar de cijfers en de regelingen die er zijn rondom de zorg voor een naaste, de behoeftes die er zijn en de wensen.

Wat blijkt: in Denemarken is dit nog geheel een grijs gebied. Er waren dan ook veel vragen die Liesbeth Hoogendijk graag beantwoordde. MantelzorgNL hoopt dat de minister ge├»nspireerd naar huis gaat.

De presentatie vond plaats inverpleeghuis Oudshoorn Alpen aan de Rijn. De minister ontmoette gisteren Staatssecretaris van Rijn daarnaast bezoekt ze meerdere verpleeghuizen.