Mantelzorger krijgt te veel taken

  • Gepubliceerd: 28 juli 2016

Gister verschenen de resultaten van een onderzoek van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgende Nederland (V&VN). ‘Ruim dertig procent van de verpleegkundigen en verzorgenden in de wijkzorg vindt dat ze meer taken moeten overdragen dan verantwoord voor de belasting van de mantelzorger.’ MantelzorgNL signaleert al langer dat door bezuinigingen op de huishoudelijke hulp de druk op mantelzorgers wordt vergroot.

Het onderzoek werd gehouden onder bijna duizend leden van V&VN. De deelnemers aan het onderzoek concluderen dat veel mantelzorgers overbelast zijn en daardoor het risico lopen zelf ziek te worden. ‘Zestig procent van de wijkverpleegkundigen en verzorgenden pakt daarom wel eens taken op die niet in het zorgpakket horen om de mantelzorger te ontlasten, zoals schoonmaken’, zo laat de beroepsvereniging weten. Lees het hele artikel.

MantelzorgNL is blij met het onderzoek en de berichtgeving van V&VN. Dit is voor ons een belangrijk signaal dat vanuit een andere groep komt dan de mantelzorgers zelf. We gaan dit dan ook zeker meenemen in onze acties.