Mantelzorglijn open tijdens Ik Zorg Voor Jou

  • Gepubliceerd: 5 januari 2016

6 januari start het nieuwe RTL4 programma 'Ik Zorg Voor Jou' met Peter van der Vorst. Het programma trapt af met mantelzorger Ronald die zorgt voor zijn vrouw Monique uit Boxtel. Daarna volgen mantelzorgers uit Apeldoorn, Schiedam, Elburg, Den Helder, Den Haag en Rotterdam. Op uitzendavonden is de Mantelzorglijn open van 21.30 - 23.00 uur, bel: 0900 - 20 20 496 (10 ct/pm)

Aflevering 1. Ik zorg voor jou

Zichtbaarheid

In totaal worden in dit programma acht mantelzorgers begeleid tijdens hun zoektocht naar meer balans tussen hun mantelzorgtaken en eigen leven. MantelzorgNL is intensief bij dit tv-programma betrokken. Omdat het de zichtbaarheid van mantelzorgers verhoogt én bijdraagt aan de (h)erkenning van mantelzorgers. Niet alleen bij mantelzorgers zelf, maar ook bij hun omgeving. Een belangrijk onderwerp, met hopelijk een groot bereik.

Herkenning? Vragen?

Komt het zorgen u bekend voor of kent u iemand die dag en nacht klaar staat? Misschien roept het programma wel vragen op? Tijdens de uitzendingen is de Mantelzorglijn extra geopend van 21.30 tot 23.00 uur. Tijdens de eerste uitzending kunt u ook MantelzorgNL directeur Liesbeth Hoogendijk aan de lijn krijgen.

Ook staat op deze site vanaf elke woensdagavond op mantelzorg.nl/ikzorgvoorjou een webdossier klaar met de verschillende thema’s uit de uitzending. Hier vindt u alle informatie die u verder kan helpen bij de zorg voor een ander.

Wil je ervaringen uitwisselen met mantelzorgers? Dat kan via de community of de MantelzorgNL Mantelzorg - facebookpagina.