MantelzorgNL zoekt mantelzorgers voor deelname aan focusgroepen

 • Gepubliceerd: 16 maart 2016

U weet als geen ander wat mantelzorgers nodig hebben. MantelzorgNL wil graag met u in gesprek over úw ervaring en behoefte. Daarom organiseren we in 2016 vijf focusgroepen met mantelzorgers.

Ervaring en behoefte van mantelzorgers in kaart brengen

MantelzorgNL is de vereniging van, voor en door mantelzorgers. Als de spreekbuis van mantelzorgers vertaalt MantelzorgNL signalen en ervaringen, zodat relevante partijen hun diensten en beleid (beter) kunnen afstemmen op uw wensen en behoeften. MantelzorgNL ontwikkelt zelf ook producten en diensten (ter ondersteuning) voor mantelzorgers. Om zoveel mogelijk signalen en behoeften van mantelzorgers in kaart te brengen, organiseert MantelzorgNL in 2016 vijf focusgroepen met mantelzorgers. 

Vijf focusgroepen in 2016

De vijf focusgroepen vinden in verschillende regio's plaats. Een groep van 20 mantelzorgers gaat onder leiding van een gespreksleider in gesprek over een vooraf bepaald thema. Bijvoorbeeld:

 • Wat is uw verhaal achter een signaal dat wij hebben vernomen? 
 • Wat is uw vraag of behoefte ten aanzien van een bepaald thema of knelpunt? 
 • Wat vindt u van de (te ontwikkelen) producten en diensten van MantelzorgNL?

Het doel is om een zo uitgebreid mogelijk beeld van een onderwerp te krijgen, gezien vanuit verschillende invalshoeken. Met deze informatie kunnen wij onze producten en diensten nog beter aan laten sluiten op uw wensen en behoeften.

Doet u mee?

Via verschillende kanalen verzamelen we mantelzorgers die willen deelnemen aan een van de focusgroepen. Als u zich aanmeldt, vragen we u enkele kenmerken op te geven van uw persoonlijke situatie. Deze gebruiken we voor het selecteren van deelnemers voor de focusgroep. Want elk onderwerp vraagt om input van mantelzorgers met bepaalde achtergronden. Denk aan leeftijd, de zorgsituatie en of u naast het mantelzorgen werkt of niet. Uw gegevens worden verzameld op een gezamenlijke lijst. 

Uitnodiging

Zodra er een thema en datum is vastgesteld voor een focusgroep, wordt door MantelzorgNL op basis van het onderwerp en de locatie een groep deelnemers geselecteerd van de gezamenlijke lijst. Wordt u voor deze specifieke focusgroep geselecteerd, dan ontvangt u van ons een uitnodiging. U kunt dan altijd nog beslissen of het onderwerp u aanspreekt en of u beschikbaar bent op de gekozen datum.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar (ex)mantelzorgers die actief mee willen praten tijdens een focusgesprek. 

 • U bent mantelzorger of ex-mantelzorger en beschikt over ervaringsdeskundigheid in de zorg voor een hulpbehoevend kind, ouder, partner, buur of vriend;
 • U praat graag mee in een groep en voelt geen schroom om uw ervaringen en mening te uiten;
 • U heeft kennis van de ontwikkelingen in mantelzorg;
 • U bent in staat om de eigen ervaringen van mantelzorgen om te zetten naar een breder perspectief van mantelzorg in het algemeen. 

Wat bieden we?

 • Een podium om uw kennis en ervaringen te delen; 
 • Samen verandering mogelijk maken in de informele zorg; 
 • Vergoeding van de reiskosten.

Aanmelden en meer informatie

Wilt u deelnemen aan een van deze focusgroepen en voldoet u aan de criteria? Meld u dan nu aan via het aanmeldformulier.