Muzikale opkikker voor mantelzorgers

  • Gepubliceerd: 22 december 2015

Het Koninklijk Concertgebouw, Zorgverzekeraar Menzis en MantelzorgNL starten vanaf 1 januari 2016 een bijzonder project. Niet-verkochte plaatsen van Het Zondagochtend Concert in Het Concertgebouw worden vanaf dat moment deels ter beschikking gesteld aan leden van MantelzorgNL, de belangenvereniging voor mantelzorgers. Dat betekent dat mantelzorgers geregeld gratis kunnen genieten van klassieke muziek.

Mantelzorg in het zonnetje

Waarom nou juist mantelzorgers? Steeds meer mensen zijn mantelzorger. Dat betekent dat ze vrijwel dagelijks voor iemand in hun omgeving zorgen. Dat is zwaar, zeker in combinatie met een baan of gezin.

Maar dankzij mantelzorgers kunnen veel mensen langer thuis blijven wonen. Dat is niet alleen prettig voor de mensen zelf, ook de zorgkosten zijn daardoor een stuk lager. Menzis heeft al enkele jaren speciale acties voor mantelzorgers. We hopen hiermee de mantelzorgers te kunnen ‘ontlasten’ .

Het Concertgebouw en Menzis vinden het belangrijk dat er aandacht en waardering is voor mantelzorgers. Daarom dit project, in samenwerking met MantelzorgNL.

'Een prachtig initiatief'

Liesbeth Hoogendijk, directeur MantelzorgNL: 'Ik vind dit een prachtig initiatief van Menzis en het Concertgebouw Amsterdam. MantelzorgNL verleent graag medewerking om mantelzorgers met vrijkaarten voor een zondagochtendconcert te waarderen. Een concert bijwonen is een mooie manier om even op adem te komen en iets voor jezelf te doen. MantelzorgNL staat voor zorgen op eigen wijze. Daar hoort ook ontspanning bij.'

Het Zondagochtend Concert

Iedere zondag tussen september en juni vindt van 11.00 uur tot 12.00 uur Het Zondagochtend Concert plaats, een samenwerking tussen Het Concertgebouw en AVROTROS. Menzis is sinds 2007 de exclusieve sponsor. Menzis vindt, naast de gezondheid, het welzijn van mensen heel belangrijk. Klassieke muziek levert daar een bijdrage aan.
De afgelopen seizoenen hebben Menzis en MantelzorgNL meerdere keren mantelzorgers laten genieten van een concert.