Najaarscampagne MantelzorgNL gaat van start

  • Gepubliceerd: 28 oktober 2016

Vooruitlopend op de Dag van de Mantelzorg, start MantelzorgNL op 31 oktober een publiekscampagne. Hiermee vragen we aandacht voor mantelzorgers. Mantelzorgers dichterbij halen. Want mantelzorg doe je samen.

Nodig, want niet-mantelzorgers (h)erkennen mantelzorgers onvoldoende. Zij vinden de zorg die zij geven vaak vanzelfsprekend. En vinden het vragen om hulp niet altijd makkelijk. Maar dat betekent niet dat ze alles alleen hoeven doen. Vaak zijn er mensen in hun omgeving die willen helpen. Zoals buren, vrienden, de gemeente, én MantelzorgNL.

Wat doen we?

We leggen uit wat mantelzorg is, maken mensen bewust dat mantelzorg van iedereen is. En roepen mensen op mantelzorgers te verrassen met een jij-bent-tegoedbon. Zo worden mantelzorgers gesteund. En het is heel simpel, het kost alleen een beetje tijd.

Hoe doen we dat?

Radio

  • Van 31 oktober t/m 20 november zijn we volop op radio. U kunt ons horen op Sky radio, 100% NL, Radio 10, Radio 2 en op de regionale omroepen. Luister hier de commercial.

Online

  • Vanaf 31 oktober tot het einde van het jaar kunt u ons op verschillende websites tegenkomen. 
  • Op facebook plaatsen we posts om mensen te activeren
  • Vanaf 25 oktober staat er een actiebanner op mantelzorg.nl en geven we in onze nieuwsbrieven aandacht aan deze campagne.

Pers

  • Natuurlijk hebben we ook contact gezocht met de pers. Hiervan houden we u op de hoogte in onze nieuwsberichten.