Plannen

  • Gepubliceerd: 2 maart 2018
  • Yvette

Het is vrijdag, na een intensieve werkdag toch nog gauw even de boodschappen gedaan. Ik kom thuis en met de volle tassen nog in mijn hand, zie ik vanuit mijn ooghoek op de tafel een brief van het ziekenhuis liggen. Deze keer voor onze zoon. Ik durf hem niet te openen. Het is weer een nieuwe afspraak. Welke dag en tijdstip zal het zijn? Past dit met alle andere afspraken, ziekenhuisbezoekjes, therapieën, school, werk? Even slaat de paniek toe, ziekenhuisafspraken komen zelden uit en zijn moeilijk te verzetten. Het uitpakken van de boodschappen vind ik normaal geen leuk klusje maar het biedt nu een welkome afleiding.

Duizend en één dingen te regelen

Elke werkende ouder heeft veel te regelen. Je hebt nooit zoveel dagen vakantie als de kinderen vrij zijn van school. Daarbij komen dan nog schoolactiviteiten waar je graag bij wilt zijn. Sport, spelen bij vriendjes, er valt heel wat te plannen. Voor ons komen daar nog de ziekenhuisbezoeken, therapieën, een strak medicatieschema en dergelijke bij.

Deze week ben ik een hele avond bezig geweest met alles tot de zomer in een planning te zetten. Wie moet allemaal geïnformeerd worden voor de ziekenhuisbezoeken, dat is; school, het overblijfteam van school, de BSO, de kinderthuiszorg. Wie kunnen we inschakelen in de vakanties? Kinderthuiszorg informeren wanneer wel en geen zorg in vakanties nodig is. Hebben we zorg nodig als we op vakantie zijn en valt dit überhaupt in een regio van de kinderthuiszorg? Duizend en één dingen te regelen.

Ik ga het regelen

Voor onze zoon moet ik ook afspraken bij de fysiotherapie gaan maken, ik durf niet te bellen. Hoe moeten we dit weer gaan inpassen? Gelukkig heb ik een organisatietalent, kan mijn man flexibel werken en kan ik op mijn werk na overleg dit vast wel inpassen. Maandag ga ik meteen bellen. 

Yvette

Yvette is getrouwd en moeder van een dochter (2008) en een zoon (2010). Haar dochter heeft de zeldza... Bekijk profiel en blogs