Post HBO opleiding Casemanager Mantelzorg

  • Gepubliceerd: 18 november 2019
Datum: 10-02-20 10:00 tot 10-02-20 16:30

Op 2 maart 2020 start de éénjarige opleiding casemanager mantelzorg. Deze vernieuwde opleiding richt zich op het begeleiden en ondersteunen van (overbelaste) mantelzorgers en leidt mensen op tot casemanagers. De opleiding is competentiegericht en – in samenwerking met het werkveld – ontwikkeld. De opleiding kent een sterk praktijkgerichte aanpak.

  


Mantelzorgers hebben baat bij kwalitatief goede (langdurige) begeleiding. Zeker daar waar het om situaties gaat waarin de mantelzorger geconfronteerd wordt met een kind, partner of naaste met een langdurige ziekte. Zij hebben behoefte aan een luisterend oor en goede ondersteuning om voor hun naaste te kunnen zorgen en om het zorgen ook vol te houden. Samenwerking met beroepskrachten is hierbij essentieel. Het vraagt van hen specifieke competenties.

Voor wie

Mantelzorgconsulenten die hun kennis en vaardigheden willen versterken met betrekking tot het begeleiden van (overbelaste) mantelzorgers, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen en sociaal werkers en medewerkers van zorginstellingen die mantelzorgers ondersteunen. Ook mensen die de overstap willen maken naar de informele zorg kunnen deelnemen aan deze opleiding. Ervaring in het werkveld is niet vereist, een vooropleiding op hbo-niveau wel.

Praktische informatie proefcollege

•    Eerste lesdag, maandag 2 maart, van 10.00 uur tot 16.30
•    Locatie: De Molen 24-28 in Houten.
•    14 opleidingsdagen, verdeeld over een periode van 1 jaar.

Kosten en korting

De opleiding kost € 4.500,00

(inclusief BTW). Werk je voor een organisatie die een abonnement heeft bij MantelzorgNL? Dan ontvang je eenmalig een korting van € 150,00.

Direct inschrijven

Wil je al direct inschrijven voor het volgen van de opleiding? Dat kan natuurlijk ook. 

Meer informatie en het totale programma