Presentatie toolkit mantelzorg & studie

  • Gepubliceerd: 25 mei 2020
Datum: 09-06-20 10:00 tot 09-06-20 11:00

Dit jaar willen wij rondom de week van de jonge mantelzorger (van 1 t/m 7 juni) extra aandacht besteden aan de student met mantelzorgtaken. Op dit moment studeren zij vanuit huis vanwege de maatregelingen rondom het coronavirus. Voor studenten die naast hun opleiding voor een naaste zorgen, heeft dit grote gevolgen. Ze hebben hun naaste nu 24/7 om zich heen, wat niet altijd makkelijk is. En daarnaast zijn deze jongeren vaak bezorgd om hun kwetsbare naaste te besmetten. Heb jij deze studenten in het vizier?

Speciaal ter ondersteuning van de studerende mantelzorgers hebben we de toolkit mantelzorg & studie ontwikkeld. Doel van deze toolkit is om bij te dragen aan het verbeteren van de ondersteuning van studenten, die hun opleiding combineren met een zorgverantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld een ouder, broer of zus. De toolkit is speciaal gemaakt voor decanen en studentbegeleiders van mbo, hbo en wo. In de toolkit vind je o.a. informatie voor de studentbegeleider, voorbeeldteksten voor jullie eigen website en introductieflyer, filmpjes, ervaringsverhalen en nog veel meer. 

Presentatie toolkit mantelzorg & studie

We presenteren de toolkit mantelzorg & studie rondom de Week van de jonge mantelzorger (1 t/m 7 juni), via een online presentatie op dinsdag 9 juni van 10.00 tot 11.00 uur, via Microsoft Teams.

Momenteel studeren de studenten vanuit huis en zal het contact wellicht minder zijn. Uiteraard hopen wij, net als jullie, dat met ingang van het nieuwe schooljaar veel van het normale leven weer (gedeeltelijk) hervat kan worden. Vandaar onze oproep in de Week van de jonge mantelzorger: kijk wat je nu al kunt doen, om de ondersteuning van de student die ook mantelzorgtaken heeft, met ingang van het nieuwe schooljaar (nog verder) te verbeteren. 

Daarnaast geven we tijdens de presentatie tips voor deze tijd, als hoe kun je studerende mantelzorgers goed begeleiden, terwijl het onderwijs op afstand en online plaats vindt?

Praktisch

9.30 uur Inloop
10.00 uur Presentatie
11.00 uur einde

Aanmelden en kosten

Deelname aan de presentatie is kosteloos.

Meld je hier aan!