Proefcollege opleiding casemanager mantelzorg (post hbo)

  • Locatie: Leslocatie de Molen 24-28 in Houten
  • Training
  • Gepubliceerd: 9 maart 2020
Datum: 20-04-20 10:00 tot 20-04-20 12:00

** VANWEGE DE CORONA-UITBRAAK WORDT HET PROEFCOLLEGE VERSCHOVEN NAAR SEPTEMBER WIJ INFORMEREN JE HIEROVER ZODRA DE NIEUWE DATUM BIJ ONS BEKEND IS. **

MantelzorgNL organiseert samen met STOC op 18 mei een proefcollege te Houten voor de post hbo opleiding casemanager mantelzorg. In een sessie van 2 uur kun je kennismaken met de vernieuwde opleiding en krijg je een duidelijk beeld van de inhoud van de opleiding.

  

Proefcollege: Vakopleiding casemanager mantelzorg (post hbo)

Mantelzorgers hebben baat bij kwalitatief goede (langdurige) begeleiding. Zeker daar waar het om situaties gaat waarin de mantelzorger geconfronteerd wordt met een kind, partner of naaste met een langdurige ziekte. Zij hebben behoefte aan een luisterend oor en goede ondersteuning om voor hun naaste te kunnen zorgen en om het zorgen ook vol te houden. Samenwerking met beroepskrachten is hierbij essentieel. Het vraagt van hen specifieke competenties.

In september 2020 start de éénjarige opleiding casemanager mantelzorg. Deze vernieuwde opleiding richt zich op het begeleiden en ondersteunen van (overbelaste) mantelzorgers en leidt mensen op tot casemanagers. De opleiding is competentiegericht en – in samenwerking met het werkveld – ontwikkeld. De opleiding kent een sterk praktijkgerichte aanpak.

De opleiding bestaat uit in totaal 14 opleidingsdagen, verdeeld over een periode van 1 jaar. De lessen vinden, buiten de schoolvakanties, in principe tweewekelijks plaats. De open inschrijving start in principe 2 x per jaar (september en maart) en wordt gegeven in Houten. Per lesdag worden er 2 lesdagdelen gegeven. Het eerste dagdeel start om 10.00u en eindigt om 13.00u. Het tweede dagdeel start om 13.30u en eindigt om 16.30u. De opleiding start op 21 september 2020. De hoofddocenten zijn Ria Eyck van STOC en Rianne Hanning van MantelzorgNL.

Voor wie

Mantelzorgconsulenten die hun kennis en vaardigheden willen versterken met betrekking tot het begeleiden van (overbelaste) mantelzorgers, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen en sociaal werkers en medewerkers van zorginstellingen die mantelzorgers ondersteunen. Ook mensen die de overstap willen maken naar de informele zorg kunnen deelnemen aan deze opleiding. Ervaring in het werkveld is niet vereist, een vooropleiding op hbo-niveau wel.

Aanmelden proefcollege

Meld je aan voor het proefcollege casemanager mantelzorg. Tijdens het proefcollege maak je kennis met de vernieuwde opleiding en krijg je een duidelijk beeld van de inhoud van de opleiding.

Praktische informatie proefcollege

•    Wanneer: maandag 18 mei, van 10:00 - 12:00 uur.
•    Locatie: De Molen 24-28 in Houten.
•    Gratis proefcollege met aansluitend intakemogelijkheid.

Direct inschrijven

Wil je al direct inschrijven voor het volgen van de opleiding? Dat kan natuurlijk ook.

Meer weten?

Mail Trix Michels (STOC) of Mariёt Crama (MantelzorgNL), of neem telefonisch contact op met Ingrid Delgijer (STOC) via 070 3378 303. 

Meer informatie