Project ‘Meer kracht door netwerkondersteuning’ gaat het tweede jaar in!

  • Gepubliceerd: 4 juni 2018

Vorig jaar is MantelzorgNL de samenwerking aangegaan met Steunhouder Nederland en ZwolleDoet! in het kader van het driejarig project ‘Meer kracht door netwerkcoaching voor ouders’, gesubsidieerd door het Kansfonds. In dit project ligt de focus op het verbreden van de werkwijze van Steunouders (die gezinnen met vaak complexe problemen ontlasten door hun kind op te vangen) met de MantelzorgNL methodiek ‘Natuurlijk, een netwerkcoach’. Dit wordt gedaan door een training en bijbehorende e-module aan te bieden aan steunoudercoördinatoren van (welzijns)organisaties, zodat zij het materiaal vervolgens weer kunnen gaan inzetten voor hun eigen steunouder-vrijwilligers.

Met ZwolleDoet! is de training in april met veel succes en plezier uitgetest. Komende tijd staat in het teken van verdere verspreiding onder tenminste 10 organisaties door middel van een train-de-trainerprogramma. 

Wil je meedoen aan deze training die binnen dit project wordt gegeven? We bespreken graag de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met de MantelzorgNL Academie via MantelzorgNLacademie@mantelzorg.nl.