Staatssecretaris Van Rijn reorganiseert pgb

  • Gepubliceerd: 23 februari 2017

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) wil de uitvoering van het persoonsgebonden budget nieuwe-stijl reorganiseren. Hij richt een publieke organisatie op die de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het budgethoudersportaal op zich zal nemen. Dat heeft Van Rijn woensdag in een brief aan de Kamer gemeld.

Signalen

Begin 2015 is de nieuwe pgb ingevoerd. Dat gaf veel administratieve problemen. Ook bij de Mantelzorglijn kwamen veel signalen binnen over regeldruk rond persoongebonden budget en budgetten die niet of veel te laat werden uitbetaald. MantelzorgNL vindt het daarom goed dat staatssecretaris van Rijn nu actie onderneemt. 

Gebruiksvriendelijke website

Gemeenten en zorgkantoren, zullen als toekenners van budgetten aan patiƫnten de nieuwe organisatie gaan aansturen. De nog niet bestaande organisatie gaat ook o.a. een gebruiksvriendelijke website beheren waar patiƫnten met een pgb makkelijker hun budgetten kunnen aanvragen en beheren. De SVB blijft verantwoordelijk voor de betaalfunctie en het uitvoeren van het budgetbeheer.

Meer informatie