Start campagne ‘Jij-bent-tegoed-bon’ en lancering Tijd voor jezelf-platform

  • Gepubliceerd: 10 maart 2016

Ook mantelzorgers hebben tijd voor hunzelf nodig, daarvoor is het delen van de zorg belangrijk. Dit is niet altijd eenvoudig te regelen. MantelzorgNL start daarom vandaag de landelijke campagne 'Jij-bent-tegoed-bon' en lanceert de website Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf-platform

Op het Tijd voor jezelf-platform staat een Tijd voor jezelf-test voor mantelzorgers. Daarnaast biedt de website een landelijk overzicht van respijtzorgvoorzieningen en recreatieaanbod om er samen even uit te gaan. Organisaties die respijtzorg bieden kunnen zich aanmelden op de website.

Campagne Jij-bent-tegoed

Ook de omgeving van mantelzorgers kan iets doen. Daarom introduceert MantelzorgNL de ‘jij-bent-tegoedbon’. Vrienden of kennissen kunnen de mantelzorger verrassen met tijd voor zichzelf. Dat kan door een keer te koken, boodschappen of een klus naar keuze te doen, zodat de mantelzorger even tijd heeft voor andere dingen.

Respijtzorg

Sinds de zorg voor onder meer kwetsbare groepen is overgedragen van het rijk naar de gemeenten (2015) is er minder geld beschikbaar voor zorg én zijn er minder voorzieningen voor respijtzorg.

Directeur Liesbeth Hoogendijk van MantelzorgNL roept gemeenten op om tijdig voldoende zorg in te kopen bij instellingen die opvang regelen voor onder meer dementerende ouderen. ‘Gemeenten zijn daar verantwoordelijk voor en ze moeten er voor zorgen dat het goed geregeld is’, zegt Hoogendijk. Ze doet haar oproep omdat MantelzorgNL ziet dat het lang niet overal goed geregeld is.

Meer informatie