Thema Dag van de Mantelzorg 2016

  • Gepubliceerd: 14 januari 2016

Terugblik Dag van de Mantelzorg 2015

Met het thema “Laat je zien” hebben we afgelopen jaar het belang onderstreept dat mantelzorgers zich kenbaar maken. Zo kunnen zij de steun krijgen die zij verdienen.

Dit thema hebben we verpakt in een campagne “applausje voor jezelf”. En hebben we ingevuld met:


Een publiekscampagne

Door middel van radio en internet hebben we Nederland opgeroepen om een e-card met applausje naar mantelzorgers te sturen. Meer dan 250.000 mensen hebben op deze oproep gereageerd!


Materialen voor actieplaatsen

Voor actieplaatsen was er een speciale website waarop alle deelnemers hun programma bekend konden maken. Ook konden actieplaatsen hun mantelzorgers een kaart te sturen. Tientallen organisaties hebben hiervan gebruik gemaakt. Verder zijn er promotiematerialen ontwikkeld die door elke organisatie persoonlijk konden worden ingevuld.

 

Plannen in 2016

In 2016 willen we verder gaan dan het “laten zien”, en focussen op de ondersteuning voor mantelzorgers. 


Het thema voor 2016 is Mantelzorg doe je samen!

 

Dit thema willen we ook graag sámen verder uitwerken. Wij zijn benieuwd naar uw wensen en ideeën om sámen deze Dag van de Mantelzorg tot een succes te maken. Met een goede campagne, en goede ondersteunende materialen.

 

Deel uw wensen en ideeën!

Heeft u ideeën over hoe we:

  • dit thema relevant kunnen invullen?
  • deze dag groots op de kaart kunnen zetten?
  • u beter kunnen ondersteunen bij de Dag van de Mantelzorg? 

We horen het graag! Mail ons op dvdm@mantelzorg.nl

Begin februari gaan wij aan de slag om de campagne vorm te geven. We starten met een brainstorm, waarbij we jullie input meenemen. Wil je hierbij aanwezig zijn? Dat kan! We zouden het geweldig vinden om met een paar mensen uit het land tot een spraakmakende campagne te komen waar iedereen warm van wordt.