Thema Dag van de Mantelzorg 2018

  • Gepubliceerd: 1 maart 2018

Ieder jaar is 10 november de dag om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en een stuk erkenning en waardering te bieden. Met de insteek ’Verras de mantelzorger’ wil MantelzorgNL ook de omgeving van de mantelzorger activeren. Samen kunnen we er voor zorgen dat in het hele land er aandacht is voor deze belangrijke mensen.

Doe mee!

Wij hopen dat jullie aansluiten bij dit thema. Wij gaan vanuit MantelzorgNL op zoek naar landelijke organisaties om samenwerkingen mee op te zetten die lokaal in te vullen zijn. Ook gaan wij drukwerk ontwikkelen dat op maat gemaakt kan worden en lokaal gebruikt om aandacht te krijgen voor de Dag van de Mantelzorg. En op onze website zullen wij zeker weer aandacht besteden aan de lokale activiteiten. De directe omgeving van de mantelzorger zelf gaan we mobiliseren door diverse acties. Dit alles moet de komende tijd steeds meer vorm gaan krijgen.

Invulling lokaal evenement

Jullie zijn uiteraard elk jaar al bezig om de mantelzorgers te verrassen met jullie eigen activiteiten en attenties. Uit de enquête ‘leren van elkaar’ komt duidelijk naar voren dat de lokale evenementen die gezien worden als ‘er even tussen uit’, enorm positief werden ontvangen en goed bezocht. We hopen dan ook dat jullie met de lokale activiteiten aansluiten op het thema ‘Verras de mantelzorger’. We willen een glimlach op het gezicht van de mantelzorgers toveren en dat kunnen we bereiken door een beleving neer te zetten, een ontsnapmoment, een uitstapje van de dagelijkse zorgen. Een tip van diverse lidorganisaties is dan ook om op zoek te gaan naar lokale samenwerkingen. Dit bleek dé belangrijkste uitkomst, uit de enquête, voor een succesvolle dag.

Vast heel veel succes en plezier gewenst bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg 2018.

Meer informatie