Tijd van een tel

  • Gepubliceerd: 28 mei 2019
  • Michiel

Junior heeft het niet zo op grote groepen in kleine ruimtes. Nu zijn bij hem groepen al snel groot en ruimtes al snel klein. Zet vier mensen in een overdekte voetbalstadion en junior heeft stress. Waar dit vroeger nog wel eens een probleem gaf, heeft hij het tegenwoordig als puber slim opgelost. Zijn eigen kamer. 

Dat klinkt heel logisch, maar voor hem was het de ontdekking van de eeuw. Dat een slaapkamer meerdere functies kon hebben dan slapen. Namelijk zijn tweede meest belangrijke activiteit: spelen. Zodra wij thuis een verjaardag te vieren hebben, vlucht meneer met plezier naar boven. Veilig op zijn kamer met de deur open zodat hij de geluiden goed kan horen en toch het gevoel heeft dat hij er bij is. 

Een nadeel. Zijn meest belangrijke activiteit speelt zich beneden af. De hapjes, oftewel lekker eten. Laat lekkerbekken nu zijn voornaamste hobby zijn. Hoe los je dat nu op? Dat is vraagstuk waar hij tot op de dag van vandaag nog niet helemaal uit is.

Zijn vader daarentegen, zag mogelijkheden. Men neme twee toastjes eiersalade, een schoteltje met leverworst en een gehaktballetje en een klein schaaltje paprikachips. Men roepe twee keer naar boven toe. ‘Junior, lust je een lekker stukje worst?’

En zie daar. Junior kwam behoedzaam naar beneden. Laverend door de drukte richting zijn vaste plekje aan de grote tafel. Daar stond zijn heilige graal. De hapjes. Een symfonisch achtergrondmuziekje ontbrak er aan. Hij kwam, at en was in een tijd van een tel weer weg, De vreetzakl!

Zo snel als junior at, zo snel was hij ook alweer naar boven vertrokken. ‘Helaas,’ zei een kennis tegen mij. 

Helaas? Dacht ik. Dit is een overwinning! Weliswaar een beetje een valse door junior met hapjes te lokken, maar het werkte wel. Junior kan steeds beter tegen de drukte. Blijft langer beneden tussen het bezoek. En is hij het zat? Geef hem een tijd van een tel en je hoort boven zijn speelgoed. 

Michiel

Michiel schrijft over alles wat een ander vaak over het hoofd ziet. De kleine dingen. Zo ook zijn zo... Bekijk profiel en blogs