Wilt u uw mantelzorgers informeren over financiële regelingen?

  • Gepubliceerd: 13 oktober 2016

Krijgt u ook veel vragen van mantelzorgers over de financiële regelingen waarmee zij te maken hebben? Uit de vele vragen die binnenkomen bij MantelzorgNL blijkt dat het voor mantelzorgers niet gemakkelijk is om wegwijs te worden in de vele wetten en regels. Sommige regelingen hebben mogelijk financiële consequenties voor hen. Het is daarom belangrijk dat zij hiervan op de hoogte zijn. MantelzorgNL heeft daar onder andere het succesvolle Financieel zakboekje ontwikkeld, met een overzicht van alle regelingen. 

Informatiebijeenkomst

Sinds kort biedt MantelzorgNL ook een informatiebijeenkomst aan waarin mantelzorgers op een laagdrempelige wijze kennis maken met alle regelingen, zodat ze daar hun voordeel mee kunnen doen en beter de verschillende instanties tegemoet kunnen treden.

Praktisch

De bijeenkomst vindt plaats op aanvraag en is uitermate geschikt voor mantelzorgers die aangesloten zijn bij bijvoorbeeld steunpunten, patiëntenorganisaties en gemeenten. 

Een bekwame trainer van de MantelzorgNL-trainerspool leidt de bijeenkomst inhoudelijk. Voor de beantwoording van specifieke lokale vragen worden deskundigen uit de regio uitgenodigd.

Meer weten?