Zomerreces

  • Gepubliceerd: 2 augustus 2018
  • Yvette

Moe, moe, moe, dat is het enige wat ik nog zo’n beetje kan uitbrengen. Voor velen vlak voor de zomervakantie waarschijnlijk heel herkenbaar. Het lijkt alsof voor de vakantie ook nog van alles moet. Afspraken in het ziekenhuis, naar de diëtist, bij de fysio langs, op school alles voor het nieuwe schooljaar alweer opstarten. Alsof het leven ophoudt in de vakantie. Nu is het ook zo dat ik in deze vakantie ook even verlang naar helemaal niets. Niet te hoeven balanceren tussen zorgen, gezin, school, werk, sporten van de kinderen…

Nog een regelklusje

Ik denk altijd vooruit en dat betekent dat we de naschoolse opvang vanaf het nieuwe schooljaar wat gaan veranderen, dus toch nog een regelklusje erbij. De kinderen zijn blij met deze verandering en het zal ook meer rust geven, dus alle energie die hier in gestoken wordt is het dubbel en dwars waard.

Strijden voor vergoeding van medicatie

Eind juni kregen we te horen dat de nierfunctie van onze dochter aardig achteruit is gegaan en als het zo doorgaat komt het dialyse- c.q. transplantatietraject dichterbij dan we hadden gehoopt. Net bijgekomen van dit nieuws wijst de apotheek ons op een ingediend voorstel bij de Tweede kamer waardoor een deel van haar medicatie volgend jaar niet meer vergoed zal worden. En het enige wat ik wil is een zomerreces. De leeuwin in mij komt toch naar boven en we komen in actie. De energie die hier ingestoken wordt lijkt voor niets, maar we hebben gedaan wat we konden en dat voelt goed.

Dromen over een najaarsreces

Deze leeuwin is nu toch echt toe aan één weekje rust in de vakantie. Dat moet toch kunnen, want wat is nu 1 weekje op de 52 weken die een jaar heeft. Hopelijk in deze week geen berichtjes van de apotheek dat medicatie niet leverbaar is. Maar ach, daar ben ik op voorbereid. De voorraad is op peil. Eén weekje even geen geregel en genieten. En al wordt het dan niet geheel een zomerreces, ik durf te dromen en ga nu voor een najaarsreces.

Yvette

Yvette is getrouwd en moeder van een dochter (2008) en een zoon (2010). Haar dochter heeft de zeldza... Bekijk profiel en blogs