Zorg beter voor uzelf met het online programma 'Do Something Different'

  • Gepubliceerd: 6 oktober 2016

Doet u mee? Met het online programma dat je helpt beter voor jezelf te zorgen? Zorgt u voor iemand anders, dan is het ook belangrijk dat u goed voor uzelf zorgt. 

Bent u geïnteresseerd in:

  • een positieve verandering in uw welbevinden? 
  • het terugkrijgen van een stukje regie?
  • wat meer ontspanning?

Dan is het online programma Do Something Different misschien iets voor u. Met behulp van kleine opdrachten die u per e-mail of per sms ontvangt, wordt u gevraagd om zaken eens anders aan te pakken, bijvoorbeeld 'neem eens een andere route naar uw werk'. Deze andere aanpak leidt tot andere uitkomsten. Het programma zorgt voor meer ontspannen en meer zelfvertrouwen.

Deelnemers zijn na het volgen van Do Something Different meer tevreden met hun leven. Zij piekeren een stuk minder, vinden het leven minder zwaar en zijn minder somber.

Ervaring van een deelnemer

Zie ook het voorbeeld van een deelnemer hieronder:

Bewegen is vandaag verplicht

'Op de “do” dag kwam ik er niet aan toe om een wandeling te maken. Ik moest met mijn oude moeder van 90 jaar met Alzheimer voor nieuwe gehoortoestellen op pad. Dat liep uit op een drama. Hier was ik de volgende dag eigenlijk nog moe van. Maar ik ben toen toch lopend mijn boodschappen gaan doen en heb zodoende 30 minuten gewandeld. Bovendien heb ik ’s avonds nog een eind gefietst en dit gaf me weer zoveel energie, dat ik zo veel makkelijker de zorg voor mijn moeder volhoud.'

Aanmelden

Wilt u dit ook? Kijk dan op mantelzorg.nl/dsd en meld u aan.