Zwaar

  • Gepubliceerd: 20 december 2018
  • Miranda

Zo aan het einde van het jaar, ga je overdenken hoe het afgelopen jaar is geweest. Veel ups, maar vooral het laatste half jaar veel downs. Erg wisselend met allebei mijn kids.

De laatste tijd allebei niet fijn in hun velletje. Veel druk op school, veel prikkels. En ook veel pestgedrag van anderen, weinig begrip van omgeving. Daardoor  gedachtes die hun leven beheersen. Die zeggen dat ze er beter niet meer kunnen zijn. Voor mij emotioneel  erg zwaar. Mijn lijf gaat er door vastzitten.

Hoe kun je het beste ondersteunen, wat kun je doen? Medicijnen erbij, medicijnen er af. Begeleiding opstarten of juist niet. Een puzzel die je steeds moet op lossen. Door de komende feestdagen is het ritme van alledag ook anders. Dit maakt de hoeveelheid prikkels ook slecht te overzien. Hoe rustig en voorspelbaar je het ook indeelt. Voor volgend jaar, een positieve start zou fijn zijn!

Voor iedereen een  prikkelarm en positieve, gezellige feestdagen gewenst. En tot volgend jaar!

Miranda

Miranda is getrouwd en is zzp'er in de zorg. Zij is mantelzorger voor haar twee kinderen van 12 en 1... Bekijk profiel en blogs