Blog van Olivia

Regeltalent én zwakke schakel

Veel van mijn tijd ben ik bezig met dingen regelen. De spin in het web zijn. Alle lijntjes naar alle verschillende zorgverleners open en soepel houden. Vooruitkijken naar wat binnenkort nodig zal zijn. Afstemmen, inhuren, evalueren, organiseren. Een eindeloze stroom belletjes, formulieren en ga zo maar door.

Mijzelf onnodig maken

Ik probeer mijzelf onnodig te maken door zorgverleners met elkaar in contact te brengen en hen verantwoordelijk te maken voor diverse taken. Juist te proberen niet meer die spin in het web te hoeven zijn. Helaas is dat nog niet mogelijk. En dat komt met name door veel privacygevoelige informatie die niet met iedereen gedeeld mag en kan worden.

Goed voor mezelf zorgen

Dus ben ik van vitaal belang en daarmee ook meteen de zwakke schakel. Want ga ik onderuit dan lopen heel veel processen vast.

En dat wil ik graag voorkomen. Enerzijds door de zaken goed geregeld te hebben. Anderzijds door zo goed als mogelijk is ook voor mijzelf te zorgen. Ook al geeft dat dilemma’s. Wie mag er namelijk aan die ene zuurstoffles hangen?

Gebruiksaanwijzing

Ik merk dat ik goed ben geworden in dingen regelen. En dat kan ik dus ook voor mezelf inzetten. Die gebruiksaanwijzing die ik voor mijn meiden maak, maak ik ook voor mijzelf. En dat daarin niet alles kan, dat wisten we al. Definities zijn vaak anders. Het vraagt ook echt een andere manier van denken en tijd indelen. Tegelijk is het ook trainen, discipline en de momenten benutten die er wel zijn.

Ik wens jou dat toe: de kracht die je hebt ontwikkeld om voor een ander te zorgen ook voor jezelf in te zetten.

Ik ben Olivia
Ik ben Olivia. Samen met mijn man heb ik drie kinderen waarvan twee dochters een zeldzame progressieve en niet te genezen of te behandelen stofwisselingsziekte hebben. Dit uit zich onder andere in kinderdementie, epilepsie en verstandelijke beperkingen, waardoor zij 24/7 intensieve begeleiding en zorg nodig hebben. Zij gaan naar dagbestedingslocaties en eens in de maand naar een logeerhuis. Dagelijks ben ik bezig met de zorg passend te maken en vooruit te kijken wat er aan nieuwe aanpassingen nodig zijn. Ik schrijf om anderen te inspireren, een lach te ontlokken en te ontroeren. Oftewel; een idee te geven wat mantelzorgen in onze situatie zoal inhoudt. (Olivia is een pseudoniem)