Mantelzorgcompliment

  • Peter Rokers op 18 sep. 2015
  • Aantal reacties: 1
  • Laatste reactie: 23 sep. 2015
Ik hoorde nog niet zo heel geleden over het mantelzorgcompliment en dat dit het laatste jaar is.
Mijn vrouw had al CIZ indicatie e.d. en heeft PGB gehad. Helaas ging dat fout. Sterker nog het leverde me weer een burnout op. Ze heeft een dubbele handicap, maar daar kun je in dit land niks mee.
Vanuit de gemeente of iets dergelijks krijg je totaal geen ondersteuning. Ze verplichten me zelfs tot werken.
Dat heeft er toe geleid dat ik een WSW indicatie heb gehad. Ook bij het WSW bedrijf ging het niet. PGB kon ik toen niet krijgen en ook bij de WSW liep ik weer tegen een burnout aan. Mijn vrouw kreeg eerst nog een leuk bedrag van CAK terug, maar omdat er indicaties wegvielen werd dat ook minder. Een geleidehond was de aanleiding. Met een rolstoel wordt dat moeilijk en Bartiméus was daar negatief over.
De gemeente was niet eens op de hoogte dat mijn vrouw gehandicapt was of chronisch ziek. Wel een rolstoel al jaren. Bijzondere bijstand vanwege extra ziektekosten of iets dergelijks zijn er niet. Alleen kollektieve verzekering. Wel was ik jarenlang bekend bij mantelzorg.
Ik moest 20 uur vrijwilligerswerk gaan doen voor een baan bij de WSW voor 36 uur. Die er dus nooit komt, want de WSW wordt opgeheven.
Ook mijn vrouw moet eigenlijk solliciteren, terwijl ze eigenlijk niks meer kan.
Ook bij de belastingdienst valt niks op te geven. We moesten zelfs terug betalen na eerst in de WW gezeten te hebben en daarna weer bijstand.
Ik hoef geen vrijwilligerswerk meer te doen. Daar moest ik zelf achter aan begin dit jaar om te horen wat de gemeente Zeist ging doen.
Dit jaar krijg ik het compliment ter waarde van 30 euro.
Komen de gemeenten hier niet heel erg goed weg en goedkoop ? Dat overige geld kunnen ze in eigen zak steken ? Dat geld is er natuurlijk niet meer. Maar ze houden heel veel geld achter en wijzen systematisch alles af.
En over rolstoelen: Nederland is totaal niet rolstoelvriendelijk. Zeist is een ramp voor rolstoelgebruikers.
De kinderen van mijn vrouw zijn allang uit huis, maar die waren ook zeer slechtziend en hebben ook PGB gehad.
Maar PGB betekende alleen maar ellende voor ons.
Waarom krijg je in de ene gemeente wel 200 euro en in de andere niet ?

Reacties (1)

Plaats een reactie

Reageer op de vraag van Peter Rokers.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd