Financiële tegemoetkoming bij verlenen Mantelzorg

  • Linda Annette Smit op 19 okt. 2017
  • Aantal reacties: 1
  • Laatste reactie: 20 okt. 2017
Mijn moeder wordt volgende week 90 jaar en woont zelfstandig. Zij heeft wel een thuishulp voor het schoonmaken . . maar er blijven genoeg klussen over.

De mantelzorg voor mijn moeder bestaat uit : begeleiden van/naar dokter/specialist, boodschappen te doen, wasgoed wegwerken, administratie bijhouden en toezicht houden bij het douchen.
In periodes dat ik werk, dan ben ik (om de week) ¾ dag aanwezig . . als ik geen werk heb, dan ben ik om de week 3 dagen aanwezig (en neem dan ook de tijd om
meer te socialisen).

Kunt u mij advies geven hoe ik een financiële tegemoetkoming kan verzoeken en waar ?
Ik heb geen enkele referentiekader hoe ik mijn inkomsten moet berekenen omdat ik verleden jaar en de 2 jaar daarvoor grotendeels een WW-uitkering heb
ontvangen.
Vanaf begin maart 2017 verviel mijn WW-uitkering en kwam ik in de bijstand terecht.
Inmiddels werk ik weer als uitzendkracht vanaf begin dit jaar (met een hiaat van ongeveer 3 maanden – in die periode ontving ik weer een bijstandsuitkering).

Ik heb werkelijk geen idee WAAR ik moet zijn voor tegemoetkoming in de kosten voor het verlenen van thuiszorg en HOE ik moet berekenen wat mijn inkomen dit jaar wordt. MAAR ik wil ook zeker niet dat ik –vanwege een foutieve berekening- geld moet terugbetalen.

Ik hoor graag advies . . alvast bedankt . . Linda

Reacties (1)

Plaats een reactie

Reageer op de vraag van Linda Annette Smit.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd