Verpleeg vergoeding mantelzorger

  • Ingrid Stroo op 29 okt. 2015
  • Aantal reacties: 1
  • Laatste reactie: 30 okt. 2015
mantelzorglijn@mantelzorg.nl

Geachte Heer, mevrouw,

Ik heb op 25-06-2015 een auto ongeluk gehad. Heb 6 weken in het ziekenhuis gelegen en 4 maanden revalidatie. Toen naar begeleid wonen. Had ik 2 x stichting MEE, 4 x Heliomare, 2 x Odion en fysio aan huis. Mensen met NAH hebben bij bijna alles hulp en steun van begeleiders nodig.
Nu sinds we 1 oktober 2013 in een eigen woning zitten, heb ik geen hulp meer van stichting MEE en Heliomare komt ook maar 2 uurtjes per week. Ik heb wel een brief van de gemeente dat Heliomare mij 6 uur per week moet begeleiden! Maar dat gebeurd niet. Zonder mijn zoon kom ik niet meer op straat, ik kan zelf alleen geen boodschappen doen, mijn zoon plant alles voor mij zorgt voor huishouden.
Omgaan met iemand die niet aangeboren hersenletsel heeft vraagt vooral veel begrip en geduld. En mijn zoon zijn geduld word dan ook regelmatig op de proef worden gesteld. Zonder mijn zoon kom ik weer eens niet op tijd (of helemaal niet ) op zijn of haar afspraak komt. Ik reageer vaak chagrijnig of kortaf. Ik begrijp vaak een grapje niet, mijn zoon moet en legt het mij dan uit.
Ik kan niet naar een feest of een plaats waar meerdere mensen zijn, mijn zoon gaat vaak ook niet of maar even om mij niet te lang alleen te laten.
Ik kom vaak verward over en denken ze dat ik dan gedronken heb. Ik kan niet met hem spelen, bv voetballen, naar buiten lopen.

Mijn zoon heeft van de N.A.H. van zijn moeder het niet makkelijk, ook hij heeft hulp nodig om deze last te kunnen dragen het leven met een N.A.H patiënt is soms zeker niet makkelijk, daarom is het belangrijk om hulp te durven vragen van naasten en van professionele hulpverleners!. Het is belangrijk te weten dat hij ook de tijd moet nemen voor zigzelf en andere vrienden, Hij leeft niet alleen voor de patiënt , maar verdient het ook om zelf te leven in een voor hem leefbare omgeving.

Tenslotte: niet aangeboren hersenletsel geneest niet, er is iets blijvend beschadigd je zult er beiden mee om moeten gaan, hoe moeilijk dat ook kan zijn.

Maar krijgt mijn zoon voor zijn zorgen en verplegen een vergoeding?

Reacties (1)

Plaats een reactie

Reageer op de vraag van Ingrid Stroo.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd