Studerende mantelzorgers

  • Ariane op 28 aug. 2015
  • Aantal reacties: 4
  • Laatste reactie: 21 jul. 2017
Voor een vak op mijn HBO studie heb ik onderzocht hoe studerende mantelzorgers de combinatie studeren v. zorgen ervaren. Hieruit kwam dat ze zich zeer slecht gesteund voelden door de school.

Voor hen zijn er geen reglementen, regels of procedures terwijl die wel bestaan voor bijvoorbeeld mensen met een functiebeperking. Zij krijgen opties als het volgen van dezelfde les met een andere klas (om bijv naar het ziekenhuis te kunnen), of krijgen extra tijd voor het inleveren van een opdracht.

Ik ben nu hard bezig hier verandering in te maken, maar stuit tegen een probleem. Wat de Hogeschool nodig heeft om dezelfde flexibiliteit te geven aan mantelzorgers als aan studenten met een functiebeperking, is bewijs nodig. Na veel rond zoeken kan ik alleen het Mantelzorgcompliment vinden.

In de gemeente Almere kun je je alleen voor oktober aanmelden. Dit levert problemen op voor bijvoorbeeld studenten die zich schamen en pas later vertellen dat ze mantelzorger zijn. Daarnaast geeft de gemeente Almere, voor zover ik kan zien, alleen een VVV-bon, en verder geen bewijs die de student zou kunnen gebruiken.

Is er een alternatief bewijs van mantelzorgen?

Mvg, Ariane

Reacties (4)

Plaats een reactie

Reageer op de vraag van Ariane.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd