Slechte dochter

  • Veronique op 5 mrt. 2015
  • Aantal reacties: 4
  • Laatste reactie: 15 mei 2015
Ik ben 26 jaar oud, werk 30 uur in de week, studeer en ben nu sinds 5 maanden mantelzorger voor mijn beide ouders.

Sinds bij mijn vader in november een ernstige, chronische ziekte werd geconstateerd staat ons leven op zijn kop. Omdat ik het dichtste bij mijn ouders woon, is als vanzelfsprekend de zorg voor mijn ouders op mij neergekomen.

Dit valt mij echter zwaar. Ik breng mijn ouders naar de dokter, het ziekenhuis, doe de boodschappen, de huishouding en ik zorg voor de hond. Mijn eigen huishouden en studie hebben hier onder te lijden, en ik heb geen prive leven meer.

Nu is mijn vader net weer terug uit het ziekenhuis na hartklachten waarvan hij minstens 3 maanden moet revalideren en waardoor hij zeer afhankelijk is geworden.

Ik heb echter een gewetensprobleem. Voor dat hij ziek werd heb ik een vakantie geboekt die juist valt in de eerste maand van de revalidatie. Ik kan het niet maken om mijn ouders in de steek te laten, maar ik weet dat ik voor mezelf die vakantie nodig heb.

Door mijn vaders voormalige inkomen hebben mijn ouders geen recht op huishoudelijke hulp, en het ziekenhuis kan alleen maar een half uurtje thuiszorg per dag regelen.

Kan iemand mij adviseren wat te doen?

Reacties (4)

Plaats een reactie

Reageer op de vraag van Veronique.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd