onderzoekje naar mantelzorg vanuit Universt

  • Myrthe op 6 mrt. 2016
  • Aantal reacties: 0
Goedendag, vanuit de Universiteit Utrecht doen wij voor onze bacheloropleiding een onderzoekje naar de relatie tussen mantelzorgers en de ouder aan wie zorg verleend wordt. Bent u volwassen en verleent u nu of maximaal 5 jaar geleden mantelzorg aan één van uw ouders, dan zouden wij het zeer op prijs stellen als u onderstaande vragen zou willen beantwoorden of de anonieme enquête (bestaande uit 3 open vragen) zou willen invullen!
De enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/FCMWRNC
Bent u mantelzorger van een ander familielid/kennis of is uw ouder aan wie u mantelzorg verleend al meer dan 5 jaar geleden overleden, dan behoort u helaas niet tot onze doelgroep.

Alvast hartelijk dank!

de vragen:
1. Kunt u wat vertellen over de mantelzorg die u verleent/verleende? Hierbij kunt u denken aan wat voor mantelzorg u precies verleent, hoe lang u dit al doet/deed, hoe de mantelzorg is begonnen, of u dit samen doet/deed met familieleden/kennissen, etc.
2. Is de relatie tussen u en de ouder aan wie u mantelzorg verleent veranderd sinds u dit doet? En zo ja op welke manier is de relatie anders geworden? Hierbij kunt u denken aan de relatie die u vroeger had en die u nu heeft, de sterkte van de band, de rollen die eventueel veranderd zijn, het gevoel van affectie, het karakter van u en uw ouder, eventuele conflicten of stress die u ervaart, etc.
3. Heeft u iets gemerkt van de bezuinigingen in de zorg wat betreft de mantelzorg? Zoja, wat zijn uw ervaringen hiermee?
4. algemene gegevens: geslacht, leeftijd, geslacht ouder, leeftijd ouder, thuissituatie

Reacties (0)

Plaats een reactie

Reageer op de vraag van Myrthe.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd