Je moeder achter je laten wonen

  • M.L de Boer op 21 jan. 2018
  • Aantal reacties: 1
  • Laatste reactie: 26 jan. 2018
Ik heb mijn schoonmoeder achter ons laten wonen omdat je in nederland als ouderen met een WAO veel te weinig krijgt om rond te komen.
mijn schoonmoeder is afgekeurd en kon zich net boven water houden financieel.
wij moesten elke maand bij leggen zodat zij niet in de min stond of schulden kreeg.
mijn schoonmoeder mankeert lichamelijk veel donor nier/suiker/copd en door haar vele medicijnen wordt haar uithoudingsvermogen steeds minder en haar huid steeds dunner.
wij hebben een huis gekocht met een huis daar achter zodat zij daar kan wonen, maar ik heb totaal niet nagedacht over de regels van de belastingdienst en vond dat dit normaal was om te doen voor je ouders.
nu tast ik in het duister en weet eigenlijk niet waar ik het zoeken moet of hoe ik nu verder moet.
ze wil ons niet tot last zijn omdat er zoveel regels zijn maar op deze manier heb ik haar bij ons en kan ik er voor haar zijn.
mijn vraag is simpel wat moet ik doen en hoe kom ik daar. want nu heb ik UWV die tegen ons zegt maar ze heeft geen recht meer op haar WAO als ze bij jullie woont.
Het hele plan was dat ze gewoon geen zorgen meer heeft maar dat lijkt alleen maar erger te worden voor haar. (ze heeft haar eigen huis achter ons en heeft eigenlijk mantelzorg nodig maar dit doen wij vrijwillig)

Reacties (1)

Plaats een reactie

Reageer op de vraag van M.L de Boer.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd