vraag

  • An op 1 sep. 2016
  • Aantal reacties: 1
  • Laatste reactie: 2 sep. 2016
Ik heb een vraag. Ik heb een dochter met een ongebruikelijke beperking (het is normaliter een lichte stoornis welke geen kwaad kan, maar bij mijn dochter is het in ernstige vorm hetgeen weinig voorkomt).

Ik deed een HBO studie welke ik betaalde van de ontslagvergoeding van mijn vorige werkgever. Ik kreeg ontheffing van de sollicitatieplicht vanuit de gemeente (bijstand). Nu heb ik door de stoornis van dochter en de zorg die daarbij kwam kijken, mij niet kunnen focussen op mijn studie. Ik liep een achterstand op die niet in te halen was en heb de studie dus af moeten breken.

Dat heeft me 4000 euro gekost welke dus gewoon weg is. Daarnaast moet ik nu, mede door de mantelzorg (maar niet uitsluitend) verder in een aangepaste baan.

Het heeft nogal wat consequenties gehad dus. Ik vroeg me af of daar ergens compensatie voor te krijgen is.

Daarnaast heb ik zelf fysieke beperkingen en krijg ik weinig tot geen hulp vanuit de WMO. Beiden zaken op zichzelf staand zijn wellicht ook niet alles bepalend maar de combinatie van mijn eigen fysieke beperking en de mantelzorg maakt het voor mij extra zwaar en daar is eigenlijk geen aandacht voor. Men volgt mij alleen maar om in de gaten te houden of ik niet omval, omdat ik een dochter thuis heb, maar het is een beetje erbij staan kijken. Ze ondernemen niets om e.e.a. te verlichten (zoals het plaatsen van een poort, voldoende huishoudelijke hulp, verhuizen naar een andere woning).

De strijd met gemeente en woningbouw over die zaken is enkel extra belasting.


Wat mag ik nu eigenlijk verwachten?

Reacties (1)

Plaats een reactie

Reageer op de vraag van An.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd