Aflevering 8. Daniël en Denise

Na een scooterongeluk heeft Daniël (45) een hoge dwarslaesie. Zijn vrouw Denise (41) zorgt dag en nacht voor hem én hun vier kinderen. Door de zware zorg heeft ze een carpaletunnelsyndroom opgelopen en ze moet dringend geopereerd worden. Denise stelt de operatie steeds weer uit. Want hoe moet dat met de zorg voor Daniel als zij 4 weken haar hand niet mag gebruiken?

Bekijk het webdossier van deze aflevering

Aflevering 7. Anita en Gert

Gert en Anita hebben drie kinderen die beperkt zijn. Tot overmaat van ramp krijgt Gert twee jaar geleden ook nog een tia waardoor het grootste deel van de zorg op de schouders van Anita terecht komt.

Bekijk het webdossier van deze aflevering

Uitgelicht

Aflevering 4. Titus en Tamara

Titus werkt fulltime en daarnaast is hij mantelzorger voor zijn hele gezin. Zijn vrouw Tamara heeft MS en zijn twee jonge kinderen hebben ook extra zorg nodig. Met een lach op zijn gezicht houdt hij alle ballen in de lucht, maar het valt hem heel erg zwaar. Tamara is bang dat hij overspannen raakt en dan is het gezin nog verder van huis. Het team van ‘Ik Zorg Voor Jou’ biedt hulp.

Ga naar het webdossier van deze aflevering

Aflevering 5. Katja en haar zieke moeder

Katja is al jaren mantelzorger voor haar zieke moeder. Het breekt haar op. Het zorgteam komt in actie. Kijk woensdag 3 februari om 21.30 naar Ik Zorg Voor Jou op RTL4

Ga naar het webdossier van deze aflevering

Aflevering 6. Hans en Christa

Het leven van Hans en Christa staat 24/7 in het teken van de zorg voor hun meervoudig gehandicapte zoon Dinand (9). Samen met oudste zoon Dave leven ze volledig naar zijn ritme. Ze maken zich zorgen over de toekomst. Waar moet Dinand heen als er iets met hen gebeurd? Ze zoeken de juiste hulp, maar waar vind je die voor een zeer zorgintensief kind?

Lees het webdossier van deze aflevering

Uitgelicht

Aflevering 1. Monique en Ronald

Monique (50) heeft Ataxie, een aandoening aan de kleine hersenen, waardoor ze niet meer zelfstandig kan lopen en moeite heeft met praten. Haar man Ronald heeft een fulltime baan en runt daarnaast de zorg voor Monique én het huishouden met drie opgroeiende kinderen. Er zijn dringend aanpassingen aan het huis nodig die Ronald kunnen ontlasten, maar door een conflict met de gemeente worden die aanpassingen niet vergoed. Dochter Sam trekt aan de bel bij ‘Ik Zorg Voor Jou’.

Ga naar het webdossier van deze aflevering

Aflevering 2. Marlies en Ronald

Anderhalf jaar geleden kreeg de 46-jarige Ronald totaal onverwacht een dubbel hersenstaminfarct. Nu is hij halfzijdig verlamd en kan nauwelijks meer praten. Hij is volledig afhankelijk van zijn vrouw Marlies. Zij zorgt voor haar man, het huishouden en hun twee jonge kinderen. Maar het wordt haar teveel. Ze mist haar maatje. Hoe moet dit jonge gezin verder?

Ga naar het webdossier van deze aflevering

Aflevering 3. Johan en Tineke

Johan en Tineke kennen elkaar nog maar een paar jaar als Tineke op 44-jarige leeftijd hoort dat ze Alzheimer heeft. Inmiddels is ze 51. Ze kan niet meer zelfstandig functioneren en is volledig afhankelijk van Johan. Hij heeft beloofd voor haar te zorgen ‘tot de laatste snik’. Maar fysiek raakt hij uitgeput en het is maar de vraag hoe lang hoe lang hij dit nog volhoudt. Het team van Ik zorg voor jou biedt ondersteuning.

Ga naar het webdossier van deze aflevering

Uitgelicht

Hulpteam Ik Zorg Voor Jou

De zorg voor een ander kan soms te veel worden waardoor de balans tussen zorgen en andere bezigheden zoek raakt. In het nieuwe RTL 4-programma Ik Zorg Voor Jou biedt Peter van der Vorst structurele hulp aan emotioneel en fysiek overbelaste mantelzorgers. Peter doet dit samen met een gespecialiseerd hulpteam, dit team bestaat uit mantelzorgcoach Dorrit van Someren, familiecoach Bibian Hopmans en verzekeringsexpert Petra Kuijpers van VGZ.

Lees meer

Mantelzorgcoach Dorrit

Dorrit van Someren is de MantelzorgNL mantelzorgcoach voor het RTL4 programma 'Ik Zorg Voor Jou'. Zij begeleidt mantelzorgers op tv tijdens hun zoektocht naar meer balans tussen hun mantelzorgtaken en hun eigen leven. Dorrit werkt sinds vijf jaar als mantelzorgcoach bij Mantelzorg & Meer in Amstelveen en omstreken. Dorrit beschrijft in haar blog hoe het is om als mantelzorgcoach plotseling voor de camera te staan.

Lees het blog van Dorrit

Op zoek naar steun en advies?

Heeft u een mantelzorgvraag en behoefte aan advies en/of ondersteuning. Dan kunt u contact opnemen met de Mantelzorglijn 0900 – 20 20 496 (10ct/pm) mantelzorglijn@mantelzorg.nl. Wilt u teruggebeld worden? Laat dan uw naam en telefoonnummer achter en een medewerker van de Mantelzorglijn belt u terug.

Bel me terug
Zou ik dat allemaal bolwerken? Dat heb ik me vaak afgevraagd. Peter van der Vorst
Programma IK ZORG VOOR JOU

Heb je een vraag?
Bel of mail de Mantelzorglijn

0900 - 20 20 496 (10ct/pm)