Wachtkamerfilmpjes

Op deze pagina plaatsen we filmpjes die we maken voor wachtkamerschermen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen informatie rondom mantelzorg het meest verwachten tegen te komen bij de huisarts, ziekenhuizen en apotheken. Dit is ook niet zo gek omdat mantelzorgers vaak meekomen met de zorgvrager. 

Maar wanneer ben je mantelzorger? En waar heen voor vragen? MantelzorgNL heeft een eerste animatiefilm ontwikkeld voor in de wachtkamer rondom bewustwording mantelzorg. Hoe eerder een persoon zichzelf herkent als mantelzorger, hoe eerder ze mogelijk steun zoeken en hoe beter overbelasting voorkomen kan worden.

Wachtkamer filmpje over mantelzorg

Gratis gebruik is in ongewijzigde vorm toegestaan.

Ben je een zorgverlener en wil je dit filmpje in je wachtkamer tonen? Dit juichen wij uiteraard toe. Een ander formaat of bestandstype nodig? Neem dan contact op met Josien van Eijk. Wij waarderen het als je ons laat weten of je de filmpjes laat zien in de wachtkamer. Zo houden we goed zicht op het bereik en wellicht heb je nog tips of verzoeken. 

Download

Wegwijzer Mantelzorg: Eerste hulp bij mantelzorg

Ook wijzen wij je graag op onze Wegwijzer Mantelzorg. Een gratis te downloaden pdf met daarin de eerste tips voor mantelzorgers. Er zijn gratis ansichtkaarten te bestellen rondom de Wegwijzer. Deze kunnen in de wachtkamer gelegd worden.

Magazine Mantelzorger

Wellicht wil je in de wachtkamer de mogelijkheid bieden om meer te lezen over mantelzorg. In ons magazine Mantelzorger zijn tips te lezen, ervaringsverhalen en meer. Het is mogelijk maximaal 5 exemplaren per adres aan te vragen om in de wachtkamer te leggen.