Marieke van den Besselaar is, naast haar werk op een dagbesteding bij mensen met dementie, wekelijks actief als miMakker op diverse verpleegafdelingen. Als miMakker ‘Miekske’ blijft het altijd bijzonder wanneer het contact via muziek eenvoudiger kan zijn. Muziek is op verschillende manieren altijd aanwezig. Marieke treedt al 20 jaar op met de ‘Theetantes op de Koffie’ waar muziek in de interactie met ouderen succesvol blijft. Tijdens de jaarlijkse Terugkomdag van Stichting miMakkus laat ze miMakkers ervaren dat er ook bij jezelf nog veel muziek te ontdekken is.

Marieke:  “Bijzonder om te doen, vooral ook omdat ik overtuigd ben van de miMakkusmethode. Deelnemers kunnen er echt mee vooruit!”

De miMakkers, de contact-experts, (inmiddels alweer 170 mensen) behouden hun certificaat door onder andere de (verplichte) jaarlijkse Supervisiedagen te volgen. Als begeleider van deze dagen bezoekt Marieke veel zorginstellingen waar miMakkers spelen en waar ze hen begeleidt in hun eigen ontwikkeling als miMakker.

Voor Stichting miMakkus is Marieke opgeleid tot Trainer van Incompany Trainingen binnen zorginstellingen. Dit betreft een op maat gemaakt aanbod met daarin handvatten voor zorgmedewerkers in het contact met mensen met onder andere dementie.

Marieke begeleidt:

  • Introductie miMakkus