Kunnen mantelzorgers leven op een manier die bij hun gezondheid past? Hebben de veranderingen in de zorg impact op hun leven? Met de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl brengen mantelzorgers hun eigen situatie in beeld. De vragen gaan over de persoonlijke situatie, mogelijkheden en beperkingen. Hoe zij hun gezondheid ervaren en de zorg en leefomgeving waarderen. Zij krijgen een persoonlijk overzicht (Mijn Kwaliteitsmeter) en doen mee aan een landelijk onderzoek.

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait. Juist nu er veel in de zorg verandert.

Het project is een initiatief van Pati├źntenfederatie NPCF in samenwerking met MantelzorgNL, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, PCOB en NOOM en loopt van 2014 tot 2019.

Hoe werkt het?

Het programma is voor mantelzorgers, mensen met een chronische ziekte of beperking en mensen die door het ouder worden meer beperkingen ervaren. Via een online vragenlijst brengen deelnemers twee keer per jaar hun eigen situatie in beeld. Het beantwoorden van de vragen en het persoonlijk overzicht - Mijn Kwaliteitsmeter - helpen hen om bewust te worden van wat zij belangrijk vinden in hun leven. Deze kwaliteitsmeter is als hulpmiddel te gebruiken bij bijvoorbeeld het keukentafelgesprek. Deelnemers krijgen dus iets in handen waarmee ze het gesprek met gemeente, zorgverlener of eigen netwerk aan kunnen gaan.

Professionals en lidorganisaties hebben met Mijnkwaliteitvanleven.nl ook een instrument in handen. Zij krijgen hiermee (beter) zicht op de manier waarop mensen hun leven, de zorg en ondersteuning ervaren. En zij kunnen hiermee mantelzorgers ondersteunen bij hun voorbereiding op een gesprek.

Voor elkaar

Iedereen die meedoet draagt ook bij aan een grootschalig, landelijk onderzoek en verbetering van de zorg. De resultaten van Mijnkwaliteitvanleven.nl worden gebundeld en geanalyseerd en onder de aandacht gebracht bij beleidsmakers, gemeentes en zorgorganisaties. Wat werkt goed en wat kan beter?

Doe ook mee

Mantelzorgers kunnen kosteloos meedoen, op ieder gewenst moment. Meld u gelijk aan.

Bent u als lidorganisatie geïnteresseerd in dit project? Neem dan contact op met MantelzorgNL. Wij hebben vrijwilligers opgeleid om dit project onder de aandacht te brengen van onze lidorganisaties. Samen met u kunnen zij kijken naar de mogelijkheden.

Promotiematerialen

Hieronder kunt u de digitale promotiematerialen downloaden die zijn gemaakt voor Mijnkwaliteitvanleven.nl om te gebruiken en verspreiden binnen uw afdeling/regio.

Ansichtkaart Mijnkwaliteitvanleven.nl

Flyer Mijnkwaliteitvanleven.nl

Banners (te gebruiken voor website)

Meer informatie

Mijnkwaliteitvanleven.nl