In het project ‘Meer kracht door netwerkcoaching voor steunouders’ werken Stichting Steunouders Nederland, ZwolleDoet! en MantelzorgNL samen om de methode ‘Natuurlijk, een netwerkcoach!’ geschikt te maken voor (jonge) gezinnen waar steunouders komen. Deze gezinnen kampen vaak met complexe problemen, zoals ziektes en geldzorgen. Door te bouwen aan een sociaal netwerk, wordt voorkomen dat de zorgtaken later allemaal bij de kinderen komen te liggen.

De succesvolle methode Natuurlijk, een netwerkcoach! (Nen) vergroot het sociale netwerk van kwetsbare burgers. 

Partners

Stichting Steunouders Nederland (SSON)

Steunouder Nederland ondersteunt welzijns- of dienstverlenende partnerorganisaties, die Steunouder als vorm van informele zorg uitvoeren.

Steunouders zijn vrijwilligers die een kind een of twee dagdelen per week een aanvullend thuis bieden. Het gaat om kinderen van ouders in een kwetsbare situatie, die zelf niet of onvoldoende beschikken over een netwerk waarop zij kunnen terugvallen.

Lees meer over SSON 

ZwolleDoet!

ZwolleDoet! maakte samen met MantelzorgNL de Nen-methode toepasbaar en toegankelijk voor steunouders en ze leidden vrijwilligers hierin op. ZwolleDoet! is een lidorganisatie van MantelzorgNL en één van de partners van SSON.

Lees meer over ZwolleDoet! 

Kansfonds

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarste in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Kansfonds steunt kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander.

De ruim 500 initiatieven per jaar, versterkt Kansfonds met geld. Zo ook het project ‘Meer kracht door netwerkcoaching voor steunouders’

Looptijd

Startdatum 1 januari 2017. Einddatum: 31-12-2019.

Interesse?

Bent u als lidorganisatie geïnteresseerd in dit project? Wilt u ook steunouders gaan inzetten of heeft u een doelgroep waarvoor u de methodiek Natuurlijk, een Netwerkcoach! op maat wilt inzetten? Neem dan contact op met MantelzorgNL via MantelzorgNLacademie@mantelzorg.nl. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.