Wederkerigheid: dat hebben MantelzorgNL en WeHelpen met elkaar gemeen. Elkaar helpen waar je kunt. Daarom zijn MantelzorgNL en WeHelpen een samenwerking aangegaan. MantelzorgNL heeft een grote achterban die zowel goed kan helpen, als mantelzorgers en zorgvrijwilligers die ook wel eens een handje geholpen kunnen en willen worden; WeHelpen biedt het platform waarop dit samenkomt.

Wat doet WeHelpen?

WeHelpen.nl is een website waarop mensen hulp kunnen aanbieden en vragen. Of hulp rondom iemand kunnen organiseren. Dit varieert van de hond uitlaten tot boodschappen doen. En van de heg snoeien tot schilderles tijdens een kopje koffie. Het is een succes! Bijna 22.000 mensen hebben zich al aangesloten. Want iemand helpen die je nodig heeft, dat doe je graag.

Heb je hulp nodig?

Heb je, of iemand die je kent hulp nodig? Er is er vast iemand in de buurt die wil helpen. Je kunt op wehelpen.nl een bericht plaatsen. In het bericht geeft je aan wat er nodig is en wanneer, zodat iemand hierop kan reageren en hulp aanbieden. Of wil je best af en toe iemand helpen met iets wat je zelf ook leuk vindt om te doen? Reageer dan op wehelpen.nl op een geplaatste hulpvraag.

Hulpnetwerk

Ook kun je via een besloten hulpnetwerk hulp rondom jezelf organiseren of dit regelen voor een ander. In dit hulpnetwerk deel je een agenda met een logboek en notitiepagina’s binnen een groep van familie, vrienden, kennissen of buren. De hulpvragen kunnen gesteld worden aan deze specifieke personen of, als een vraag niet binnen deze groep kan worden opgepakt aan alle hulpbieders van WeHelpen. Iedereen die voor het hulpnetwerk is uitgenodigd, kan op ieder moment van de dag inloggen en de informatie lezen. Gemakkelijker dan ‘het schriftje op het tafeltje in de gang’ dus.

Wat is WeHelpen?

WeHelpen is een coöperatie opgericht door Achmea, Bureauvijftig, CZ, Menzis, PGGM, Rabobank, The Caretakers en VitaValley. Zij stimuleren het bieden van hulp en het helpen van elkaar via de website www.wehelpen.nl.

Lees meer over WeHelpen en bekijk ervaringen van anderen op www.wehelpen.nl