MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Dat doen we samen met circa 300 lokale en regionale organisaties voor mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg en lokale belangenbehartigers.

Voor de versterking van ons project ‘De Mantelzorg – Ziekenhuis Tour van MantelzorgNL’ bieden wij vanaf september 2015 aan:

Een stageplek of afstudeeropdracht voor een student
communicatie/evenementen

Je gaat samen met een klein team een Ziekenhuis Tour langs 20 ziekenhuizen voorbereiden en organiseren. Denk daarbij in de voorbereiding aan het maken van een plan van aanpak en het benaderen van ziekenhuizen en de publiciteit van de tour. Tijdens de tour zorg je voor het inrichten van een stand en spreek je bezoekers in het ziekenhuis actief aan.

Tijdens de Tour geef je voorlichting en is het de bedoeling om de diverse doelgroepen (bijv. verpleegkundigen, patiënten, werkgevers, vrijwilligers) te verbinden met als resultaat dat de samenwerking tussen de zorg voor de patiënt in het ziekenhuis en de zorg thuis door de mantelzorger nog beter verloopt. Eén op de vier verpleegkundigen is ook zelf mantelzorger, echter het blijkt dat zij in hun werkomgeving relatief beperkte focus hebben op een goede samenwerking met mantelzorgers.

Heb je affiniteit met de Informele Zorg? Ben je nieuwsgierig en kun je goed luisteren, organiseren en plannen? Dan is deze stage/afstudeeropdracht wellicht iets voor jou!

Wij zoeken iemand die daarnaast initiatief neemt en goed kan improviseren.

Het is van belang dat je in het bezit bent van een rijbewijs.
Uiteraard ben je bekend met social media.
De duur van de stage/afstudeeropdracht is 2 tot 3 maanden in de maanden september/oktober.

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met Victor Koppelmans, projectleider Ziekenhuis Tour, tel. 030 7606032.
Mail je reactie naar Harriet Prins: personeelszaken@mantelzorg.nl
(I.v.m. vakantie afwezig van 20 juli t/m 31 juli 2015)