Ben jij een Programmaleider die hart en hoofd weet te combineren? Trek jij je het lot aan van de meer dan 4 miljoen mantelzorgers in Nederland? Wil jij met een zakelijk en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor die mantelzorger, zodat die zijn zorgtaken optimaal kan doen?

MantelzorgNL is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. We bieden (professionele) ondersteuning voor iedereen die belangeloos zorgt voor een ander.

De huidige programmaleider neemt afscheid i.v.m. pensionering. Wij zijn daarom  op zoek naar een

Programmaleider collectieve belangenbehartiging mantelzorgers

(24 - 28 uur per week)

De Functie  

Als programmaleider signaleer je relevante trends en ontwikkelingen binnen en buiten de branche. Landelijke behartiging van de collectieve belangen van mantelzorgers is een belangrijk onderdeel van je functie. Ook de positionering van het thema in de samenleving bij het grote publiek hoort daarbij. In deze functie draag je bij aan de versterking en borging van mantelzorg in de toekomst.

Je  ontwikkelt  programma’s en projecten, gaat hiervoor samenwerkingsverbanden aan, en je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke doorontwikkeling van het programma. Samen met collega’s initieer en realiseer je projecten gericht op vernieuwingen in het werkveld. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en functionele aansturing van de onder jouw programma werkzame collega’s.  In jouw functie begrijp je de politiek-bestuurlijke wereld waarin MantelzorgNL zich beweegt. Je schakelt makkelijk tussen inhoud en strategie. Je bent in contacten met het ministerie van VWS de rechterhand van de bestuurder en bent sparringpartner. Hierbij werk je nauw samen met de programmaleider ‘maatschappelijke dienstverlening’.
Als programmaleider ben je in staat om projecten te ontwikkelen en te acquireren.

Wat verwachten wij

We zijn op zoek naar een resultaat- en marktgerichte programmaleider die de ontwikkelingen op het werkveld (markt) bijhoudt en deze ontwikkelingen vertaalt naar informatieproducten, kennisdossiers en/of projectvoorstellen. Je analyseert maatschappelijke ontwikkelingen en wensen van mantelzorgers en vertaalt dit naar lobbystrategieën. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Je bent een uitstekende programmaleider die collega’s kan verbinden en enthousiasmeren en die met hen de afgesproken resultaten bereikt.

Functie-eisen

  • Kennis van en ervaring met ontwikkelingen in de zorg op WO-niveau.
  • Kennis van en ervaring met belangenbehartiging
  • Kennis van en ervaring met programma-ontwikkeling, programma-aansturing, relatiemanagement en acquisitie.
  • Vaardigheden voor het functioneel aansturen en coachen van medewerkers en het aangaan en onderhouden van relaties met stakeholders.
  • Proactieve, klantgerichte en ondernemende persoonlijkheid.

Wat bieden wij

MantelzorgNL is een kleine, hechte en flexibele netwerkorganisatie met zo’n 35 vaste medewerkers, 20 zzp’ers en vrijwilligers. Het gaat om een dienstverband voor 24 tot 28 uur. De functie is ingeschaald in schaal 10, CAO Sociaal Werk. Ontwikkeling vinden wij belangrijk, het persoonlijke loopbaan- en opleidingsbudget is een van ons best gewaardeerde arbeidsvoorwaarde evenals de mogelijkheid van flexibel werken. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract voor de duur van een jaar, welke bij goed functioneren wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

MantelzorgNL

MantelzorgNL zet zich in voor iedereen die onbetaald voor een ander zorgt. We doen onze uiterste best om mensen te helpen mantelzorg te geven op een wijze die in hun leven past. We wijzen hen de weg, geven ondersteuning via diensten en producten en bieden een luisterend oor. Mantelzorg is een waardevolle taak en dient gezien en gesteund te worden en dus komen we op voor hun belangen bij de politiek, zorginstellingen, werkgevers, gemeenten en bedrijven. Dit doen we samen met circa 400 lokale en regionale organisaties voor mantelzorgondersteuning.

Informatie en solliciteren

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Liesbeth Hoogendijk (06 23898705). Als je belangstelling hebt voor deze vacature stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 30 april naar Harriet Prins via personeelszaken@mantelzorg.nl. Wij streven naar startdatum 1 juli 2020.